Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Ole Henrik Ystehede

Ole Andersen f. ca. 1771 fra Sverige til Rør i Rygge

Recommended Posts

Ole Henrik Ystehede

Hei, viser til tidligere emne  84244 på gammelt forum, om Martin Hansen født i Onsø 1867, som vi fikk god hjelp med på dette forumet - takk til dere som hjalp til da:-).

 

Martins bestefar Ole Andersen (død som innerst på Sillebogen 1824 http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20061023050228.jpg)ble gift i Rygge i 1807 med Anne Marie Kiønigsdatter http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20060321020813.jpg

 

han ble ved vielsen oppgitt til å være svensk, og er ikke å finne i ft i 1801. Etter oppgitt alder ved død skal han være født ca. 1771

 

Å lete etter en Oluf Anderson, som han sikkert er døpt, er nok å lete etter en nål i en høystakk i Sverige, men det er lov å forsøke da det kanskje vil være husforhør å undersøke for perioden han flyttet  til Norge - fra 1801-1807. Men for å snevre noe inn fra alt av aktuelle grensestrøk: Er det noen landskap i Sverige hvor det ikke var uvanlig å reise til regionen rundt Rygge? Dette var før unionstiden, og det forundrer meg også litt med emigrasjon da, med uro i hele verdensdelen og gjærende konflikt mellom Danmark-Norge og Sverige.

 

Takk for tips om hvor det kan være lurt å begynne søket!

 

vh Ole Henrik

 

 

 

Edited by Ole Henrik Ystehede

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.