Gå til innhold
Arkivverket

Nytt skanna materiale: Skiftekort for Statsarkivet på Hamar


Kristian Hunskaar (Arkivverket)
 Del

Recommended Posts

Skiftekort for Statsarkivet på Hamar har allerede vært tilgjengelige noen år, men grunnlaget for skanning var da gammel mikrofilm. SAH har senere produsert flere skiftekort som ikke er med på mikrofilmene, og derfor er skiftekortene nå skanna på nytt. Det skal derfor være samsvar mellom hva du finner av skiftekort i Digitalarkivet og hva du finner av skiftekort på SAHs lesesal.

 

  • Skiftekortene har ingen detaljert indeksering, men de er sortert alfabetisk på gårdsnavn (eventuelt etternavn der gårdsnavn mangler), slik at det uansett er greit å finne fram.
  • Bildene fra den gamle mikrofilmskanninga er plassert bakerst i bildesekvensene, slik at disse ennå er tilgjengelige.
  • I samarbeid med SAH skal vi etter hvert supplere metadataene med bl.a. hvilken tidsperiode skiftekortene for hvert enkelt embete dekker.
  • Det foreligger ikke ny skanning for Gudbrandsdal sorenskriveri og Vardal tinglag. De aktuelle kortene er nå sortert inn i hhv. Nord-Gudbrandsdal sorenskriveri og Sør-Gudbrandsdal sorenskriveri (Gudbrandsdal sorenskriveri) og Toten, Biri og Vardal sorenskriveri (Vardal tinglag).
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I samarbeid med SAH skal vi etter hvert supplere metadataene med bl.a. hvilken tidsperiode skiftekortene for hvert enkelt embete dekker.

 

Tidsperiode og fyldig beskrivelse/veiledning er nå påført.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Disse scannede skiftekortene fra microfilm er vel komplett? Kortene som benyttes på Hamar-arkivet har store mangler fordi mange kort er tatt ut ...

 

De nye bildene er skanna fra original og gjenspeiler hvilke skiftekort som i dag finnes på SAHs lesesal. Om det er forsvunnet kort, er det dessverre ikke noe vi som arbeider med digitalisering kan gjøre noe med.

 

De gamle bildene var skanna fra 50-60 år gammel mikrofilm og gjenspeilet hvilke skiftekort som fantes på SAHs lesesal på tidspunktet for mikrofilming. Siden SAH har produsert mange nye skiftekort i ettertid, var disse bildeseriene ikke representative for SAHs bestand av skiftekort.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.