Gå til innhold
Arkivverket
Leif Salicath

Fogdregnskap for Nedenes 1732-1735

Recommended Posts

Leif Salicath

Jeg har forstått det slik at Fogdregnskapene for Nedenes skal ligge i Statsarkivet i Kristiansand, derfor denne henvendelse.

 

Jeg med flere holder på med en tråd på Digitalarkivets forum om slekten von Kampen.  I den forbindelse så er det vanskelig å identifisere far til to relativt kjente personer i denne familien, nemlig Peder Arentsen von Kampen og Niels Arentsen von Kampen.  Begge gift i 1750-årene i Arendal.

 

Da det bare er kjent en person som burde være deres far, nemlig Arent Hansen von Kampen som bodde i Landvik var det fristende å tro (og det har mange gjort) at han var faren.  Nå viser det seg imidlertid at ved skifte etter hans 1. kjente hustru i 1726 og han selv i 1743 ikke er noen Peder eller Niels.  Peder og Niels antas født c1719-1721.

 

En teori er da at de er uekte barn av ham og derfor ikke nevnes i skiftene, men alternativt at det finnes ytterligere en Arent von Kampen som i så fall er sønn av en "bortkommet" Hendrich von Kampen (onkel av foran nevnte Arent). 

 

Jeg har tidligere funnet hushold på ettersøkte personer i fogdregnskap fra slutten av 1600-tallet for Nedenes og håper at det er det er slike data også i fogdregnskapene fra ca 1732 til 1735 da gutter 12 år og eldre normalt nevnes i husholdet.

 

Hvis Peder og Niels ikke finnes i husholdet til Arent Hansen von Kampen i Landvik i 1732-1735 så er de ikke sønner av ham, men er de der er de trolig uekte sønner av ham.

 

Det spørsmålet jeg stiller er altså to-delt.  Finnes disse fogdregnskap i Statsarkivet i Kristiansand og inneholder disse årene opplysninger om hushold i et eller flere år i perioden 1732-1735?

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Leif Salicath

Tusen takk for raskt svar.

 

Det er kortere vei for meg til RA så det passer meg bra.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.