Gå til innhold
Arkivverket
Arne Kjetil Andersen

Risland i Åmli, Aust-Agder

Recommended Posts

Arne Kjetil Andersen

Jeg var en tur på Riksarkivet i går og så i innholdsfortegnelsen i de 2 bygdebøkene for Åmli, men fant ikke ovennevnte gård.

(familien Tergil Evindsøn (Targei Eivindsen)

 

Kan det være at jeg har oversett noe ?  

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ann-Mary Engum

Bygdeboka "Åmli - ætt og heim"

 

 

Dei to første binda av bygdeboka for Åmli kommune blei skrivne av Torgils Hodne og kom ut i 1977 og 1981. Bind I som nå er utseld, omhandlar Tovdal sokn, og bind II Gjøvdal sokn.

 

Bygdebokarbeidet blei starta opp att i 2006 med Egil Fiane som forfattar, og i 2009 kom bind III Vimsbygd. Vimsbygd er eit gammalt namn på området på austsida av Nidelva frå Nelaug/Storbrua til byta med Vegårshei, Holt og Froland. Dei matrikkelgardane som er omtala i dette bindet, er Gjerustad, Kleivane, Hovde, Svinåsen, Østre Mosberg, Grimeland, Østre og Vestre Vimme, Furland, Imeland, Kiland, Hovet, Flaten, Øynes og Brattøya. Framstillinga i dette bindet bygger på eit førearbeid av Helge Aabakk som difor står som medforfattar.

 

Bind IV Øvrebygda kom ut i 2011 og omtalar gardane mellom Åmli sentrum og grensa til Nissedal: Øy, Lia, Neset, Fiskvatn, Katterås, Krossbekk, Seljås, Gjøvland og Epletveit.

 

Bind V Vestbygda kom ut i 2014. Dei gardane som er omtala, ligg mellom Kallingsheia i nord og Frolandsbytet i sør: Tviland, Eppeland, Bås, Innjorda, Rostveit, Landsås, Vehus, Solberg, Berås, Flateland og Sparhaugtveit.

 

Bind VI er nå under arbeid og skal etter planen trykkast i 2016. Det bindet skal omtale Tveit, Simonstad, Sigridnes og Vestre Mosberg. Viss sidetalet tillét det, kan òg Gjermundnes (med Mjåvasstøyl og Vestre Fiskvatn), Tverrstøyl og Flåstøyl kome med.

 

Bind VII Kyrkjebygda skal etter planen avslutte bygdebokverket i 2018. Gardane i Kyrkjebygda er Prestegarden, Børtinghus, Ne®garden, Risland og Engenes (pluss eventuelt Gjermundnes, Tverrstøyl og Flåstøyl).

Det siste bindet skal etter planen innehalde alfabetisk stad- og personregister for heile verket og rettingar av feil og manglar.

http://www.amli.kommune.no/aktuelt/bygdeboka-amli-att-og-heim.14346.aspx

Endret av Ann-Mary Engum

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Arne Kjetil Andersen

Tusen takk for opplysningene !  

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.