Gå til innhold
Arkivverket
Terje Aarland

Ole Monsson 1843-1889 og Anne Marie 1846-1898?

Recommended Posts

Terje Aarland

Dette paret bodde trolig i Øygarden i Hordaland, men jeg er usikker på i hvilken kirkesogn. De brukte flere etternavn, men jeg er usikker på hvilket etternavn som er rett. Noen av barna brukte etternavnet Dale og noen bare Olson eller Olsdatter. Selv brukte de både Torsvik og Torsteinsvik, men hvilket etternavn er korrekt og hvilket navn brukte egengtlig barna deres?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Even Stormoen

Vel, beklager, men jeg må dessverre repetere et ofte brukt mantra her i  forumet: «Lenker ville hjulpet betraktelig».

 

Dvs. bl.a. å få tilgang/opplysning om den informasjonen du allerede har, for å slippe unødig «dobbeltgranskning» – fant ikke noe bedre ord i farten ;-)

Endret av Even Stormoen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Terje Aarland

Beklager, jeg har for lite data, så bare glem det. Jeg skal forsøke å finne ut mer. Haster ikke.

Endret av Terje Aarland

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Astrid Kaardal Halleraker

Det finnes en folketelling 1865 der de står oppført med det etternavnet de selv valgte å bruke. Dette problemet med overgang fra fars- til familienavn går igjen hos alle generasjoner i siste halvdel av 1800-tallet. Noen familier bestemte seg for å bruke bestefarens fødested som navn, f.eks. Dal. Men så var det kanskje uenighet mellom søsken, og andre valgte heller bestefarens farsnavn, f.eks. Sørensen. De som ble døpt uten familinavn brukte gjerne farsnavnet som mellomnavn, slik: Martha Olsdtr Sørensen, eller Martha Olsdtr Dal, slik at det kom helt tydelig fram hvem det var. Dette kan du som slektsgransker også gjøre når du registrerer. Brødrene Gaus Dal og Brummun Sørensen, betyr mer nøyaktig Gaus Nilssøn Dal og Brummun Nilssøn Sørensen. De har samme bestefar Hr. Sørensen Dal. Bare en generasjon, de sluttet med -søn og -dtr i begynnelsen av 1900-tallet.

 

Kan du si oss når Ole Monsson ble døpt, med lenke til kirkebok eller annet oppslag. Tilsvarende for Anne Marie, samt deres vielse. Hvis du ikke vet noe av dette, så skriv et innlegg der problemet beskrives: hvor har du fått navnet Ole Monsson 1843-1889 fra?

Endret av Astrid Kaardal Halleraker

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Grethe Flood

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.