Jump to content
Arkivverket
Terje Aarland

Ole Monsson 1843-1889 og Anne Marie 1846-1898?

Recommended Posts

Terje Aarland

Dette paret bodde trolig i Øygarden i Hordaland, men jeg er usikker på i hvilken kirkesogn. De brukte flere etternavn, men jeg er usikker på hvilket etternavn som er rett. Noen av barna brukte etternavnet Dale og noen bare Olson eller Olsdatter. Selv brukte de både Torsvik og Torsteinsvik, men hvilket etternavn er korrekt og hvilket navn brukte egengtlig barna deres?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Even Stormoen

Vel, beklager, men jeg må dessverre repetere et ofte brukt mantra her i  forumet: «Lenker ville hjulpet betraktelig».

 

Dvs. bl.a. å få tilgang/opplysning om den informasjonen du allerede har, for å slippe unødig «dobbeltgranskning» – fant ikke noe bedre ord i farten ;-)

Edited by Even Stormoen

Share this post


Link to post
Share on other sites
Terje Aarland

Beklager, jeg har for lite data, så bare glem det. Jeg skal forsøke å finne ut mer. Haster ikke.

Edited by Terje Aarland

Share this post


Link to post
Share on other sites
Astrid Kaardal Halleraker

Det finnes en folketelling 1865 der de står oppført med det etternavnet de selv valgte å bruke. Dette problemet med overgang fra fars- til familienavn går igjen hos alle generasjoner i siste halvdel av 1800-tallet. Noen familier bestemte seg for å bruke bestefarens fødested som navn, f.eks. Dal. Men så var det kanskje uenighet mellom søsken, og andre valgte heller bestefarens farsnavn, f.eks. Sørensen. De som ble døpt uten familinavn brukte gjerne farsnavnet som mellomnavn, slik: Martha Olsdtr Sørensen, eller Martha Olsdtr Dal, slik at det kom helt tydelig fram hvem det var. Dette kan du som slektsgransker også gjøre når du registrerer. Brødrene Gaus Dal og Brummun Sørensen, betyr mer nøyaktig Gaus Nilssøn Dal og Brummun Nilssøn Sørensen. De har samme bestefar Hr. Sørensen Dal. Bare en generasjon, de sluttet med -søn og -dtr i begynnelsen av 1900-tallet.

 

Kan du si oss når Ole Monsson ble døpt, med lenke til kirkebok eller annet oppslag. Tilsvarende for Anne Marie, samt deres vielse. Hvis du ikke vet noe av dette, så skriv et innlegg der problemet beskrives: hvor har du fått navnet Ole Monsson 1843-1889 fra?

Edited by Astrid Kaardal Halleraker

Share this post


Link to post
Share on other sites
Grethe Flood

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.