Gå til innhold
Arkivverket
Knut Rage

Dømd under krigen, utskrift av dommen

Recommended Posts

Knut Rage
Har fått spørsmål om ein domsavsigelse frå 1941/42. Det dreier seg om ein vestlending som vart fengsla under krigen, så det må ha vore i det «tyske» systemet dette har foregått. Har søkt i lovdata pro, men finn ikkje noko. Har fangenummer frå Grini, namn og fødselsdato, men vedkomande blir førebels anonymisert. Her er opplysningane:

 

N.N., fiskar, busett i Hordaland. Arrestert 21.11.1941. Overført til Bergen, overført til Ulven, overført til Grini der han ankom 13.03.1942 (fange nr.1743), overført til Akershus 24.06.1942, overført Hamburg-Fuhlsbüttel, overført Schülp, overført Dreibergen, overført Mecklenburg til freden. Ønskjer utskrift av dommen.

 

Er det hjelp å få for dette? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Yngve Nedrebø

Statsarkivet i Bergen har protokoller over fangene i Veiten, der nesten alle var politiske. Jeg antar at vi vil finne N.N. der, men jeg kan ikke si det absolutt sikkert uten at jeg kjenner navnet.

 

En dom i det tyske systemet vil vi ikke ha. I beste fall er den bevart, og ligger rimeligvis i Tyskland, eller i et av arkivene i Europa. Det finnes eksempler på at dommer avsagt i Berlin, er funnet i arkiver mye lenger øst.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Knut Rage

Takk for tips! Det er vidareformidla til vedkomande. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.