Gå til innhold
Arkivverket

Dømd under krigen, utskrift av dommen


Knut Rage
 Del

Recommended Posts

Har fått spørsmål om ein domsavsigelse frå 1941/42. Det dreier seg om ein vestlending som vart fengsla under krigen, så det må ha vore i det «tyske» systemet dette har foregått. Har søkt i lovdata pro, men finn ikkje noko. Har fangenummer frå Grini, namn og fødselsdato, men vedkomande blir førebels anonymisert. Her er opplysningane:

 

N.N., fiskar, busett i Hordaland. Arrestert 21.11.1941. Overført til Bergen, overført til Ulven, overført til Grini der han ankom 13.03.1942 (fange nr.1743), overført til Akershus 24.06.1942, overført Hamburg-Fuhlsbüttel, overført Schülp, overført Dreibergen, overført Mecklenburg til freden. Ønskjer utskrift av dommen.

 

Er det hjelp å få for dette? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Statsarkivet i Bergen har protokoller over fangene i Veiten, der nesten alle var politiske. Jeg antar at vi vil finne N.N. der, men jeg kan ikke si det absolutt sikkert uten at jeg kjenner navnet.

 

En dom i det tyske systemet vil vi ikke ha. I beste fall er den bevart, og ligger rimeligvis i Tyskland, eller i et av arkivene i Europa. Det finnes eksempler på at dommer avsagt i Berlin, er funnet i arkiver mye lenger øst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.