Gå til innhold
Arkivverket

Brev fra kong Kristian den 6


Hans Egil Hansen
 Del

Recommended Posts

14725530_10154589590926613_8666875143502

 

"Christian Den siette af Guds Naade Konge til Danmark og Norge, de Venders og Gothers, Hertug udi Slesvig, Holsteen, og Dytmarsken, Greve udi Oldenburg og Eelmenhorst.

Vaar Bevaagenhed tilforn, eftersom ve ere kom i erfaring, at det udi det Dig Allernaadigst anbetrode stift, påå adskillige steder, saavel i Henseende til Rejserne besærlighet for Præsterne til Søes og Fields, som og hvor presterne haver mere end een kirke at betiende, ikke skal være muligt, at den av oss udi vores d: 13de januarij udi indværende confirmation og bekreftelse udi daabens naade for den tilvoxende ungdom saaledes kand forrettes, som vi, ved samme vores forordning allernaadigst have intenderet og skee burde; saa give vi dig herved tilkiende at hvor confirmationen, formedelst over andørte, eller anden deslige omstendigheder, etterpå de 3de i Forordningen determinerede Søndage, kand blive forrættet, haver Du at føye den anstalt, at de 3de på de i forordningen prescriberede Dage, følgende Søndag til den Forrætning bliver anvendte. Herefter Du Dig allernaadigst haver at rætte, og indberætter os eller ag din allerunderdanigst, at denne vores allernaadigste befaling er dig tilhænde komme, befalendes dig Gud. Skrevet på vort slott Gottorp d: 25de maij anno 1736.
Under vor kongelige haand og signet
Christian R"

 

Er dette noe som statsarkivet i Kristiansand ønsker at vi skal levere inn?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi vet ikke hvilket offentlig arkiv eksemplaret på bildet eventuelt kan ha ligget i, og derfor er det vanskelig å besvare spørsmålet ditt. Dette kan f.eks. være kopi av et brev («rundskriv») som ble sendt til biskopene i Norge. Hvis du tror at eksemplaret på bildet kan ha ligget i et offentlig arkiv som oppbevares i Statsarkivet i Kristiansand, så vil vi gjerne se dokumentet. Har du andre opplysninger om eksemplaret, hører vi gjerne fra deg. Hvis du henvender deg til Riksarkivet, kan de muligens finne ut der hvem brevet var stilet til. Ett eller flere eksemplarer av brevet finnes sannsynligvis i Arkivverket, men hvis du kan tenke deg uansett å gi brevet til Statsarkivet i Kristiansand, skal vi ta vare på det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.