Gå til innhold
Arkivverket

Voldeng, Furnes


Jarle Volleng
 Del

Recommended Posts

Hei !

Min oldefar Johannes Kristiansen (1862-1937) bodde på gården Voldeng på Furnes ifølge folketellingen fra 1900. Der står det oppgitt gnr 312 bnr 2, er dette det samme gnr/bnr i dag bare på Ringsaker ?

I kirkeboken angående hans dåp står det Oug eller Ougen etter navnet til hans far igjen; Christian Andersen. Vet dere om dette er en gård i området ?

Har forsøkt å søke uten hell.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gårds- og bruksnummer har gjennom tidene i mange tilfeller blitt endret som følge av kommunesammenslutninger og flytting av kommunegrenser.

Gnr. 312 i Furnes fikk ved kommunesammenslutningen mellom Furnes og Ringsaker i 1964 gnr. 799 i Ringsaker. Ved en regulering av kommunegrensa mellom Hamar og Ringsaker i 1992 fikk eiendommen Voldeng g.nr. 240 b.nr. 1 i Hamar kommune. Det finnes flere nettsteder hvor du kan finne kart og se beliggenheten av eiendommen.

 

 

Når det gjelder innførselen i kirkeboka ved Johannes Kristiansens dåp: Hvilken kirkebok og hvilken side viser du til?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gårdsnavnet "O" finnes i Vang prestegjeld, se matrikkelen fra 1886: http://www.rhd.uit.no/matrikkel/mtliste.aspx?knr=0414&gnr=184

Dette navnet har også blitt stavet "Oo" og "Oug". Innførselen i kirkeboka ved Johannes sin dåp i 1862 tyder vi til stavemåten "Oo", mens det i klokkerboka står "Ougeie". Endelsen "-eie" indikerer at dette er en husmannsplass, altså en husmannsplass under gården Oug.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gårdsnavnet "O" finnes i Vang prestegjeld, se matrikkelen fra 1886: http://www.rhd.uit.no/matrikkel/mtliste.aspx?knr=0414&gnr=184

Dette navnet har også blitt stavet "Oo" og "Oug". Innførselen i kirkeboka ved Johannes sin dåp i 1862 tyder vi til stavemåten "Oo", mens det i klokkerboka står "Ougeie". Endelsen "-eie" indikerer at dette er en husmannsplass, altså en husmannsplass under gården Oug.

Tusen takk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.