Gå til innhold
Arkivverket

Fosterbarn hos Presten Arctander i Evenes


Inger-Lise Sjøstrøm
 Del

Recommended Posts

Min tipp-tippoldefar, Peder Christiansen, f. 3.3.1790 i Ofoten, døpt i Evenes kirke, står som mulig fosterbarn hos presten Arctander i Evenes i 1801, sammen med to jenter, som jeg antar er hans søstre, de har samme farsnavn.

 

Jeg har funnet frem til at hans foreldre muligens kan være Christian Eriksen, Ålefjord, Ankenes, f. 9.10 1763, død 7.4.1798, og Marta Maria Nilsdtr. Lien, f. 14.7.1757, død 4.3.1791.  Begge foreldrene var altså døde i 1801.  Jeg har og funnet ut at Christian giftet seg igjen med Margaretha, som muligens da er mor til de to andre fosterbarna, Pernille, f. 14.10.1792, og Elisabeth ( som jeg ikke har klart å finne i kirkebøkene), hun er 2 år i 1801, og må  da være født rett før eller rett etter farens død.

 

Peder reiste til Brønnøysund i 1821 for å søke arbeid, han hadde attest med seg fra presten Arctander, og han giftet seg der.

 

Mitt spørsmål er da:  Kan noen bekrefte at den Peder Christiansen som er fosterbarn hos Arctander, er den samme Peder som reiste til Brønnøysund for å arbeide, og i så fall om jeg har funnet rette foreldre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.