Gå til innhold
Arkivverket

Opplysninger om min oldefar.


Per M. Mathisen
 Del

Recommended Posts

Jeg hadde en oldefar Samuel Mathiassen f. 16.11.1845 i Liknes, Kvinesdal, død 20.6.1918. Jeg har funnet ham i folketellingene i 1865, 1900 og 1910. Jeg har også klart å oppspore ham i Sjømannsrullene for Flekkefjord mønstringskrets. Han mønstret på i 1864, 1866 og 1873 og seilte langs kysten. Fra tidligere vet jeg at han kjøpte seg eget seilskute, en jakt ved navn Matheane, og han er registrert som "jaktskipper" i folketellingen i 1900. Han kjøpte seg også en landhandel, g.nr. 113, b.nr. 24, i Ytre Øie i Kvinesdal. Han må ha vært ganske driftig, men jeg vet ellers ingenting om ham.

 

Jeg lurer på om det er mulig å finne ut noe mer om skuta hans - når han kjøpte den, når og hvor den seilte osv.. Jeg lurer også på når han kjøpte landhandelen på Ytre Øie, evt. kjøpesum og andre opplysninger rundt dette.

 

Jeg har forsøkt å finne ut om skuta kunne være registrert i et skipsregister, men måtte gi opp. Jeg bestilte også grunnbok-utskrift for eiendommen, men den gikk bare fra 1935 og fremover. Så nå har det stoppet litt opp for meg.

 

Jeg lurer på om det kan finnes andre kilder som kan si noe om disse tingene, og evt. hvordan jeg går fram for å sjekke ut disse ?

 

 

Mvh

 

Per M. Mathisen,

Kristiansand.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det viktigste her blir å sjekke skipsregistrene, firmaregistrene og tinglysingsprotokollene. Det er også ulike opplysninger om fartøyer i tollarkivene. Vi regner med at du kommer tilbake på lesesalen vår, så kan vi gi nærmere veiledning når vi vet 100 % nøyaktig hva du har og ikke har undersøkt hittil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.