Jump to content
Arkivverket

Registrering av døypte etter 1929


Arnfinn Kjelland

Recommended Posts

Trass i at dei skanna dåpslistene er sperra i 100 år frå og med 1930 pga. risiko for at det kan dukke opp informasjon om sterke adopsjonar, er vel framleis listene tilgjengelege fram til 60-årsgrensa ved frammøte på lesesalen.

 

Spørsmålet gjeld om dei kan dataregistrerast for internt bruk, t.d. bygdebokformål, der ein da sjølvsagt ikkje tar med ev. slike adopsjonar?

Link to comment
Share on other sites

Det er helt i orden at dere registrerer dåpsinnførsler etter 1930. Hvis det er aktuelt å sende filer inn til Digitalarkivet så må dere gjerne ta disse innførslene med. Vi vasker data før publisering og tar vare på data som ikke kan publiseres til seinere.

 

Mht adopsjonsforekomster så mener jeg å huske at kirkebøker som deles ut på lesesalen skal være kontrollert for dette, for det er 100 års sperrefrist på sterk adopsjon uansett, så de aktuelle sidene må da være sperret eller kirkeboken deles  ikke ut på lesesalen. Hvis dere har spesielle innsynstillatelser så dere får bla i kirkebøker med forekomster av sterk adopsjon i forbindelse med prosjektet, så må dere nesten drøfte med Arkivverket ved Brukertjenester hvordan dere skal forholde dere til forekomstene av sterk adopsjon. Det kan være dere kan transkribere disse hvis dere har kontroll på postene og kun bruker det til et bestemt formål, men det er jo opplysninger som ikke må komme på avveie.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar - dette er sjølvsagt òg aktuelt for andre nyare lister som har klausul, t.d. konfirmerte og gravlagte utan dødsårsak. Vi tar kontakt med Arkivverket om dette.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.