Gå til innhold
Arkivverket

John Olsen With, født ca. 1771-76, død Øksnes, Nordland 1826. Leter etter foreldrene.


Bjørn Piro
 Del

Recommended Posts

Ved FT. Hassel, Nordland 1801 finner jeg følgende opplysninger om mannen:
Jon Widt, 30 år, jordbruker og fisker, bosatt på gården Waldnes i Hassel.
Gift med Christiana M. Vidt, 50 år, hennes 2net ekteskap (hun hadde vært gift med sognepresten til Borge i Nordland, Elias Dreyer, født 1745, død 1792).

Ved denne folketellingen oppgis også en bror av Jon på samme gård,nemlig Jacob Wit. Navnet Widt er skrevet på 3 forskjellige måter av den personen som har samlet inn opplysningene til folketellingen!

 

Jon With og presteenka bodde i Øksnes i Nordland, der hun finnes gravlagt 2 søndag etter Tref. 1816, 69 år gammel. Ekteparet var bosatt på gården Andsletten.  Bygdebok for Øksnes, bind 1, omtaler gården Andsletta og har en hel del opplysninger om Jon With. Han giftet seg på nytt i Øksnes 9.12.1816 med Johanne Caroline Hartvigsdatter, og bygdeboka skriver at Jon kom fra Malvik i Sør-Trøndelag og kaller ham John Olsen With. Ergo vet vi i det minste at faren het Ole. Jon Hvidt døde i Øksnes 25.2.1826. Kirkeboka forteller oss at han omkom på sjøen. Alder oppgis til 50 år  - og han var da enkemann og bosatt på gården Andsletten.

 

Spørsmålet er: hvem var foreldrene til brødrene John Olsen Hvidt, født ca. 1771-76 og Jacob Olsen Hvidt, født ca. 1766.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mange takk for disse nyttige opplysningene og ikke minst din henvisning til de mer enn 10 år gamle innleggene i Slektsforum DIS Norge. Dette var jo midt i blinken! Gikk inn på FT 1801 for Strinda, Sør-Odal og fant moren til John Olsen With:
Marit Pedersdatter, 63 år, enke, yrke: arbeider. Bosted: Mostadmarkens Jernverk, Malvik. Sammen med henne finner vi datteren Ingebor Olsdatter, 21 år som da var gift med Samuel Ingebrigtsen, 29 år, knib og spigsmeed. Disse er også nevnt i innleggene fra DIS.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.