Gå til innhold
Arkivverket
Else E.

Isach som forulykket med skipper Jacob Berentsen Dissingthun 1746

Recommended Posts

Else E.

En forfar av meg foruykket med nevnte Dishington i 1746. Fra skiftet:

 

Skiftet (som jeg fikk hjelp til avskrift fra dis):

 

"Anno 1746 dend 9 September blev af overbemelte Skiftte Forvaltere foretaget og slutted skiftte og deeling eftter afgang ne Isach Isachsen foru lykket med Skipper Jacob Berentsen Dissingthun til Rigtighed imellem Enken Elen Johannesdatter, som var nærværende, og deres felles auflede 1 Søn nafnl Ole 10 1/2 aar og 1 Datter Inger 1 aar gammel hvis beskikkede Formynder er Simon Christophersen Bruun Skomager, som var nærværende. ..."

Buet er verdsett til 111-1-8, gjelda til 94-5-8. Kreditorane var Hendrich Jurgens (obligasjon 53 -5-12 + anna gjeld 20 rd), Willads Danckers (2-5-8), Simon Christophersen Bruun (13-4-4). Resten av buet vart 17 rd, delt med halvparten (8-3-0) på enkja, og halvparten på sonen (5-4-0) og dottera (2-5-0). "

Finnes det noen kilder om denne reisen, om det var et forlis, hvilket skip det var etc? All informasjon er av interesse, også all informasjon som kan gi sikre opplysninger om min forfar Isach og hans aner".

Hilsen Else Egeland

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.