Gå til innhold
Arkivverket
Bernt-Gunnar Østerkløft

Tyding av Kgl Skjöde i pantebok

Recommended Posts

Bernt-Gunnar Østerkløft

Panteregister nr. 4, 1789-1804, s. 132.-Skjerstad.pdfI hht panteregister(vedl) utstedes det Kgl Skjöde på gården Østerkløft nedre i 1800 - til Pastor Erich Dreÿer (Løbenr 259 og 260) og til Aanet Andersen (lnr261). Østerkløft nedre ligger i tidligere Skjerstad kommune i Nordland. Dette er de første dokumentene jeg klarer å finne på eiendommen og derfor svært interessert i å se hva som står skrevet i panteboka. Men jeg klarer å tyde bare få av ordene - for lite til å oppfatte innholdet tydelig. Er det noen snille mennesker der ute som kan hjelpe meg?? Legger ved kopi av panteregisteret der dokumentene er nevnt, samt link til panteboka i tilfelle teksten er bedre leselig der. 

https://media.digitalarkivet.no/view/19031/274

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gunnar Sigdestad


Skiød for Præsten Hr. Erich Dreyer paa 18 Merker i Nedre ØsterKløft Matr. No. 139 i Schierstad Fierding.-

Vi Christian den 7de af Guds Naade Konge til Dannemark og Norge etc. etc.

Giøre Vitterligt: at efter Vort Rentekammer Colleg. Foranstaltning af 26de April 1783 er den 9de Junii 1798 holdet offentlig Auction over en Os tilhørende der Bøxel ledig Part i Gaarden Nedre ØsterKløft Matr. No. 139 i Schierstad Fierding og Saltens Fogderie under Nordlands Amt, skyldende 18 Merker Fiskes Landskyld med Bøxel, hvorved Præsten Hr. Erich Dreyer derpaa er bleven Høystbydende med den Summa 25 rd. 32 s., hvilket Bud Vort Rentekammer, i Kraft af Vores allernaadigste Resolution under 8de Januarii 1794, har den 27de October 1798 approberet; Og da Kiøbesummen Tyve og Fem Rigsdaler, 32 s: efter Vores Fogeds Hans Michael Arnkiels Qvittering, dateret 31te May 1799, udi Vores Cassa rigtig er betalt, altsaa bekiende Vi med dette Vores Aabne Brev og Skiøde at have solgt og afhændet, ligesom Vi hermed fra Os og Vore Kongelige Arve Successorer i Regieringen sælger, skiøder og afhænder fornævnte Part i Gaarden Nedre ØsterKløft Matr. No. 139 i Schierstad Fierding og Saltens Fogderie under Nordlands Amt skyldende 18 Merker Fiskes Landskyld med Bøxel til bemeldte Hr. Erich Dreyer for sig og sine Arvinger samt efterkommende retmessige Ejere, frie for [....]ition og Indløsningsret udi alle optænkelige Maader; Og saaledes bliver Kiøberen fuldkommen overdragen al den Herlighed og Rettighed, som dertil ligge bør og Os fulgt haver, være sig Landskyld, Bøxel, etc. etc. ligesom paa Pagina 251.-

Givet i Vor Kongelige Residencestad Kiøbenhavn den 7de May 1800.

Under Vor Kongelige Haand og Seigl.-

Christian R:   (L.S.)

Reventlow.    J. Høe.    Werenskiold.    Fridsch.    Spliid.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Bernt-Gunnar Østerkløft

Her ble det definitivt tre stjerner i boka!  :)  :)  :) Tusen takk!

Skulle det falle den gode hjelper inn å "oversette" den tekst som står på samme pantebokside angående Aanet Andersen så blir det enda mere takk utøst! Aanet er min stamfar og var gift med Caren, datter på gården presten kjøpte.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.