Gå til innhold
Arkivverket
Leif Salicath

Skifte i Christiania i 1695 for Erich Berentsen og hans hustru

Recommended Posts

Leif Salicath

https://media.digitalarkivet.no/sk20081202360177

 

Etter mange års leting fant jeg endelig løsningen.  Den ligger her og jeg håper på tyding av arvingene.

 

Det har vært en rekke tråder på DA i hovedsak startet av meg om etterkommere til sorenskriver i Tune Abel Trondsen Bochel, fogd på nedre Romerike Simen Madsen, myntskriver Hans Hass, familien Ratke/Rakier, familien Aalborg i Bragernes mfl.

 

Et uløst mysterium har vært der hele tiden, nemlig hvem var Trond Abelsen Bochels 2. hustru Ingeborg Erichsdatter.  De ble gift 26.nov.1699 i Bragernes knapt 5 måneder etter at første hustru Lucie Gertsdatter Brandt døde.  En mere detaljert tyding av skiftet etter henne velvilligst foretatt av Ivar S. Ertesvåg idag satte meg på riktig spor.  Der nevnes det at Ingeborg Erichsdatter trolig har hatt Trond Abelsen Bochel som formynder og at det i skiftet var en gjeld på Rdl 1021,- som var en arv etter Ingeborgs mor og far.  Dette var et godt hint om at det måtte finnes et skifte etter disse. 

 

Kb for Bragernes har en innføring om at 22.apr.1699 var Ingeborg sal. Erich Hudtstafferers fadder. 

 

I skifteprotokollene for Christiania fant jeg henvisning til skiftet til Erich Berentsen, handelsmann og hudtstatfferer og hustru Kirsten Clausdatter Leth.

 

Jeg er ganske sikker på at jeg ser Trond Abelsen Bochels navn i skiftet samt Ingeborg og tror jeg er på rett spor, men trenger hjelp for å få med detaljene om alle arvinger.  Det eneste som ikke stemmer helt er at Ingeborg skal ha fått rdl. 1021,- etter sin mor og far.

 

På forhånd takk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.