Gå til innhold
Arkivverket
Anders Trondstad

Strandhaug

Recommended Posts

Anders Trondstad

Hei,

 

Jeg er på leting etter Strandhaug gård som skal befinne seg i Fet kommune. Min Oldefar Nikolai Bergersen tok navnet Strandhaug da jeg antar han vokste opp på denne gården. Jeg finner han her: https://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/bosted_land/bf01052045005108

 

Men på kartet finner jeg kun Strandhaug alle andre steder enn i Fet kommune. Bostedsnummer og løpenummer kan vel være til hjelp, men usikker på hvor jeg skal søke på de.

 

Prøver også å oppdrive scanning av siden i kirkeboka som viser hvor han ble døpt, denne har jeg klart å miste. Har prøvd å søke uten hell (jeg vet jeg gjør noe feil, vet bare ikke hva) Han ble født 20.04.1873 (ikke 1871 som det kommer fram i 1875- folketellingen), ble døpt i Høland kirke en gang i tidsrummet 1873/74. Mener også å huske han hadde en tvillingbror, som sansynligvis døde.

 

Har registrert Mathilde Christoffersdatter som mor til Nikolai, informasjon jeg tror jeg har funnet i kirkeboka (prøver å plukke opp etter flere års pause i slektsforskningen) . Ser av 1875- folketellingen at Amalie Kristiansdatter er Berger Pedersens kone. Enten er Mathilde Christoffersdatter fullstendig gal informasjon eller kan Berger ha giftet seg på nytt?

 

Hilsen Anders

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anders Trondstad

Fantastisk. Tusen takk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Egil Johannessen

Dåpen til Nikolai 1873 (tvilling Otto) # 137 - Akershus fylke, Løken, Hemnes, Setskog i Høland, Ministerialbok nr. I 12A (1869-1879), Fødte og døpte 1873, Side 75
Brukslenke for sidevisning: https://media.digitalarkivet.no/kb20060929080412

Endret av Egil Johannessen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anders Trondstad

Tusen takk. Ser også fra folketellingen i 1865 at Berger Pedersen og hans kone også hadde et tvillingpar i 1864 (Alette J og Emma). Stakkars Amalie hadde totalt tre tvillingpar!!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.