Gå til innhold
Arkivverket
erik alhaug

Hvor ble det av Petrine Mikkalsdatter født 1857, Løten?

Recommended Posts

erik alhaug

Petrine (evt med 2 t'er)  Mikkalsdatter/Mikkalsen/Michalsen en eldre søster av oldefar, født 30.11.1857 døpt 26.12.1857 datter av husmann Mikal Thoresen med bopel  Løten. Konfirmert 06.10.1872

Fra  folketelling 1875  bor Pettrine Mikkalsdatter som « ugift Vask og stryg» på Nybruget i Løten,  Samt far Mikkal Toresen Inderst og skomager, mor Anne Kristensdatter ,samt bror Kristian Mikkalsen «Former Ådalsbrug» og Hanna Mikkalsdatter . Har ikke funnet henne død 1.1.1875-31.12.1891 i løten scannede kirkebøker.

 Moren døde 1880 i Løten

Faren meldt utflytting fra Løten 1884 og bodde i Hølen (ikke USA).

Eldste bror Thore meldt utflytting fra Løten ca 1879 og bodde i Hølen dels USA.

Bror Kristian dro til USA 1882 og søsteren Hanna 1884.

Også bror Anders og Mathias meldt utflytting fra Løten 1890 til Stor-Elvdal resp. 1879 til Eidsberg.

Ingen har funnet Petrine på emigrantlister tidligere.Ble hun igjen aleine i Løten eller dro hun til noen av de andre søsken?  Klarer noen å løse dette mysterium?.

 

Erik Alhaug

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Statsarkivet i Hamar

Dersom det var et skifte etter Petrines far, kan det være opplysninger å finne om hennes bosted i dette skiftet. For å kunne finne et skifte i arkivene, må det foreligge opplysning om dødsdato og -sted, i dette tilfellet altså Petrines fars dødsdato og -sted. Dersom han døde i Akershus og du har datoen, kan du poste et innlegg på forumet til Statsarkivet i Oslo og spørre om det var et skifte etter ham.

.

For øvrig er det fortsatt noen tusen innførsler i emigrantprotokollene som ikke er transkribert og lagt ut på Digitalarkivet. Det er en mulighet for at hun kan befinne seg blant disse.

 

Vi foreslår ellers at du tar kontakt med Hedmark slektshistorielag: http://www.hedmarkslekt.no/ De har god oversikt over tidligere tiders befolkning på Hedmarken. Løten har også et eget slektshistorielag, som kan nås via sin side på Facebook.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
erik alhaug

Takk for tips! jeg tar kontakt med Oslo i første omgang. Erik Alhaug

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.