Gå til innhold
Arkivverket
Øyvind Langsrud

Skannet emigrasjonsprotokoll for Trondheim

Recommended Posts

Øyvind Langsrud

Finnes det tilgang på nettet til skannet eller eventuelt transkribert emigrantprotokoll for Trondheim (og andre steder). Jeg har mistanke om et par konkrete feilregistreringer. Generelt har jo registreringene temmelig variabel kvalitet og er gjort etter litt forskjellige regler. Kvalitet og søkbarhet blir jo ikke bedre av at man lager en felles database av disse håndskrevne protokollene, tvertimot. Generelt mener jeg at Digitalarkivet ALLTID skulle gi tilgang til skannet versjon av den egentlige kilden.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kristian Hunskaar (Arkivverket)

Vi har noe skanna emigrantmateriale i Digitalarkivet, men det overlapper knapt med det transkriberte materialet.

 

Jeg er i prinsippet enig i at skanna versjon bør være tilgjengelig, men ressursene er svært begrensede. I de tilfellene hvor en transkripsjon foreligger fra før, hvilket er tilfelle med mye emigrantmateriale, vil skanning ofte ikke bli prioritert høyt, tatt i betraktning hvor mye arkivmateriale som ønskes digitalisert.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Øyvind Langsrud
Takk for svaret. Skjønner. Jeg får se om jeg stikker innom Dora-bunkeren i Trondheim ved leilighet og sjekker et par detaljer. Jeg regner med det ligger der og er mulig å få se.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.