Gå til innhold
Arkivverket
Hanne W. Heen

Slektsgransking i England

Recommended Posts

Hanne W. Heen

Har et spørsmål angående England. For noen som er adoptert hvor kan de henvende seg for å finne sine biologiske foreldre.

Finnes der folkeregister som her i Norge hvor man kan henvende seg for kopi av dåpsattest eller fødselsattest?

Noen som vet?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Astrid Kaardal Halleraker

Nei jeg vet ikke, men har lyst å si at for Amerikas vedkommende så har det dukket opp mange hjelpesider for adopterte. På Facebook og regulære nettsteder. Dette nye fenomenet med frivillige som stiller for å hjelpe adopterte til å finne sine biologiske røtter, omfatter også DNA-eksperter. Og så til England: ofte er det slik at trender i USA blir adoptert (for å snakke i samme jargong) i England, derfor vil jeg tro at søker du på Google med forkortelsen 'UK' først og deretter stikkordene 'adoption angels' el.l., så vil du få treff som leder deg til noen som kan svare på spørsmålet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anne-Lise Hansen

Vet ikke om det fører til noe, men denne helgen har Ancestry gratis tilgang til britiske kilder:

 

"This weekend only, we're giving you free access to more than 1 billion UK records.

Access to the records in the featured collections will be free from February 17, 2017 at 2:00 p.m. ET to February 20, 2017 at 11:59 p.m. ET. After the free access period ends, you will only be able to view the records in the featured collections using an Ancestry World Explorer or All Access paid membership. To see a full list of the records in the featured collections, please click here.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Hanne W. Heen

Tusen takk alle 3 for nyttige lenker, det første tipset fra Astrid fant jeg en gruppe som tar på seg oppdrag med adopsjonssaker. Den andre fra Grethe er jo rett til til det offentlige og bestilling av fødsels attest. Den vil vel være midt i blinken skulle jeg tro da dette er for nytt til å deles offentlig. Den siste linken fra Anne-Lise var veldig nyttig, også når det gjelder noe av min eldre gransking. Tusen takk igjen for god hjelp :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.