Gå til innhold
Arkivverket
Eivind Olmhus

Amtmannsberetning og fylkesmannens beretning tidlig 1900.

Recommended Posts

Eivind Olmhus

Hei,

 

Eg lurar på kvar eg kan finne amtmannsberetningar og fylkesmannens beretningar i nevnte periode? Eg skriv bacheloroppgåve i Historie ved NTNU og skal ta for meg Storbrofos Træsliperi(Bagn i Valdres) som var i drift frå 1910-1938. Håpet er å finne noko om utviklinga av industrien beskreven av amtmann/fylksesmann.

 

Foreløpig har eg funne amtmannsberetninger fram til 1915 på SSB sine sider. Dette er samleverk for heile landet. Derfor lurar eg på om nokon veit om dette er eit slags sammendrag, og at det då er ei meir utfyllande beretninga om kun Oppland, eller om dette er heile greia. Om nokon veit kvar fylkesmannen hadde noko lignande etter 1919 og kvar eg evt. kan finne dette sett eg stor pris på tips! 

 

Edit: Om nokon skulle ha andre tips om andre åpenbare kjelder som kan være relevante sett eg stor pris på tips. Per no er NB.no sine digitaliserte utgåver av diverse aviser det eg jobbar mest med. 

 

Endret av Eivind Olmhus

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kristian Hunskaar (Arkivverket)

Forarbeider til amtmennenes femårsberetninger fram til 1920/1925 er digitalisert og finnes i Digitalarkivet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Statsarkivet i Hamar

Dette forumet er for henvendelser der vi kan gjøre raske oppslag  i arkivmaterialet på helt konkrete spørsmål.

Denne forespørselen faller utenfor denne kategorien, og må tas inn i ordinær saksbehandling. Om du ønsker at vi skal se nærmere på det du spør om, foruten henvisningen du fikk i innlegget over her, må du derfor sende oss en epost: post@arkivverket.no

 

Nettstedet Arkivportalen (www.arkivportalen.no) gir en oversikt over mye av det som finnes i våre depoter over hele landet. Ved søk på Storbrofos / Storbrofoss vil du få noen treff. Det er imidlertid en del arkivmateriale i våre depoter som foreløpig ikke er registrert og lagt ut på Arkivportalen, slik at det du finner her ikke er uttømmende.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.