Gå til innhold
Arkivverket

Dampskip Trondheim 1890-tallet


Caroline Klæboe Roos
 Del

Recommended Posts

Hei!

Jeg leter etter spor etter min tippoldemor, opvartningspige Trine Rinnan fra Ytterøy (Petrine Hansdatter Rinnan f. 28.05.1870). Hun fødte min oldefar, Alf (Ulriksen Grårud), på Sagene i Oslo 06.07.1895. Han var et "uægte" barn og vokste opp hos fosterforeldere i Fredrikstad. I kirkebøkene på Sagene står det oppført "to fedre". Den først innskrevne er Charles Kjærem (1855), dampskipsrestauratør. Jeg finner ham i folketellingen for 1900, da er han registrert på D/S Ragnvald Jarl. Dette skipet hadde en post- og eksport-rute Trondheim - Bergen - Newcastle på denne tiden (fra skipsmagasinet.no). I 1898 rettes kirkeboka og kaptein/dampskipsfører Ulrik Aagaard (1851)skrives inn som far.

 

De har alle tilknytning til Trondheim og Trondheimsfjorden og jeg tenker kanskje at de alle sammen har vært ombord i samme skip i 1894 når hun blir gravid. Ulrik Aagaard får også en datter med sin kone i september 1895, så det er mulig de har vært i Trondheim rundt juletider/årsskifte 1894, i hvertfall han...

 

Jeg skulle så gjerne vite litt mer om min tippoldemors liv før hun havner i Kristiania, der hun også dør av sykdom i 1901.

Er det mulig å finne noe register / arkiv over skipsfarten, da særlig dampskip, som reiste til og fra Trondheim på denne tiden? 

Finnes det noe register over mannskap og tjenestefolk på disse skipene?

 

Mvh Caroline Klæboe Roos

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.