Gå til innhold
Arkivverket
Espen Andreassen

Sjømann død i Marseilles 1920

Recommended Posts

Espen Andreassen

Hei, jeg har en grandonkel som døde i Marseilles, i følge denne lensmannsprotokollen i Egersund.  Da jeg ikke har hørt at han ble bragt hjem, og ikke finner han i noen norske kirkebøker, er jeg temmelig sikker på at han er begravet i Frankrike.  Er det noen andre kilder som kan bekrefte dette, og aller helst fortelle hvor han ligger begravet? Det blir i familien forøvrig fortalt at han døde av den epidemien som tok livet av millioner, spanskesyken.

 

URN:NBN:no-a1450-sk10511112212098.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jan Alsvik

Hei!

 

Det kan finnes opplysninger i lensmannsarkivet eller sokneprestens arkiv, eventuelt også i sorenskriver og fylkesmann (amtmann) om dette, men det vil trolig kreve en del letearbeid. Vi kan ikke prioritere dette, men du kan selv møte opp på lesesalen og gå gjennom aktuelle dokumenter. Det høres forøvrig sannsynlig ut at han døde av spanskesyken (1918-1920), selv om han selvsagt kan ha dødd av alt mulig annet i samme periode, og det er også sannsynlig at han ble begravet i Frankrike.

 

 

Med hilsen

Jan Alsvik

Statsarkivet i Stavanger

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.