Gå til innhold
Arkivverket
Kurt Østbye

Roald Amundsen og hans adoptivbarn fra Sibir

Recommended Posts

Kurt Østbye

Interessant artikkel i Aftenposten Historie (Nr. 1) om eskimojentene Kakonita og Camilla som Amundsen brakte med seg fra Sibir til Norge, men som han måtte gi fra seg da han gikk konkurs. Camillas far var fra Australia, men bosatt i Sibir, og han tok begge jentene med seg da han og kona flyttet til USA. Camilla giftet seg med en nordmann, Olav Amundsen, og bosatte seg i Canada.

 

I artikkelen står det om Kakonita at hun ble lærer, stiftet familie, og slo seg ned i byen Poulsbo i Washington, USA. Men på Ancestry.com ser jeg at også hun flyttet til Canada i 1936 med sin mann, Leonard Vaillancourt. Vi kan se av Border Crossings at hun besøkte USA hyppig, og et besøk i 1949 gir mange opplysninger om henne (se vedlegg). Hun døde 24. nov. 1974, 58 år gammel, i Chase, BC, Canada.

 

 

Kakonita Amundsen Border crossing to US 1949.jpg

Endret av Kurt Østbye

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.