Gå til innhold
Arkivverket
Lars E. Øyane

Johanna Johannesdotter - fødd på Talle i Luster 1797 - var i 1815 tenestejente i Vigdalen i Luster - so forsvinn ho - kvar i all vertdi er ho vorti av? Bergen? ytre Sogn? Nordland?

Recommended Posts

Lars E. Øyane

Johanna Johannesdotter vart døypt i Luster 18.6.1797.  Faren husmann Johannes Christenson på plassen Nedrengi under Talle døydde før dotteri var fødd, og soleis vart ho oppkalla etter far sin.  Men so døydde mori Anna Gjertsdotter alt i 1799, då Johanna var to år!

 

Tre eldre søsken voks opp hjå ulike skyldfolk i nabolaget og vart buande i Luster.  Johanna voks opp hjå ei bestemor på Talle, men var i 1815 tenestejente i Vigdalen i Luster.  So «forsvinn» ho frå bygdi, og me høyrer aldri meir gjete ho!!

 

Er det mogeleg å komma på sporet etter Johanna og finna lagnaden hennar?  Hamna ho kan henda i Bergen, eller i ytre Sogn, eller i Nordland?

 

Dene utfordringi vert ikkje so enkel å løysa, men eg takkar so mykje på førehand for alle gode tips!

Endret av Lars E. Øyane

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.