Gå til innhold
Arkivverket

Rekordar for gjennomsnittleg leveralder for sysken?


Aase R Sæther - Gloppen
 Del

Recommended Posts

Høg alder ser ofte ut til å følgje slekter - vi veit om fleire sysken som er blitt over 100 år, t.d, gjerne både 3 og 4. Men felles for svært mange av dei, er at dei har hatt sysken som har døydd tidlegare, og som dermed dreg snitt-alderen ned.

 

Eg har for tida føre meg ein familie med 6 born der gjennomsnittleg levealder pr i dag er over 93 år. Eg tykkjer dette kan virke som eit svært sjeldant tilfelle, men eg har ikkje SÅ god oversikt at eg kan seie at det stemmer. 

 

Kjenner nokon til andre syskenflokkar på 6 eller fleire som har vore like "seige" - og som ikkje har ein veslebror på få månader eller liknande som øydelegg gjennomsnittet?

 

Sidan vi helst ikkje skal omtale nolevande her, er det greit om eventuelle svar som omfattar personar som er i live, blir anonymisert.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, jeg kom på en søskenflokk som nevnes i Bodin bygdebok.se bind II:2, Nordstranda (av Terje Gudbrandson, 1983)) under Steigtind se side173 der er det bilde av en søskenflokk med rimelig høyt aldersgjennomsnitt, av Vossa-ætt.Magli Davidsdtr (1842-1934)Anna Davidsdtr (1849-1949), Ingeborg Davidsdtr (1846-1944), og Nils Davidsen(1844-1940)

 

Endret av Erik Lie
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.