Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Roy Alvheim

John Storlien f. 22 des 1862

Recommended Posts

Roy Alvheim

Lurte på om noen kunne hjulpet meg med å finne min tippoldefar, John Kjøstorsen/Tjøstelsen Storlien f. 22 des 1862. Han var opprinnelig fra Skodje/Skjåk i Lom,Oppland. Flyttet til Haugesund for å ta styrmannsutdanning, og ble gift med Elen Karine Storlien (født Knutsdotter Sveen) som var fra Sveio. De hadde 8 barn. Ref: https://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01037293000458 
+ https://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01038057002641 Han var styrmann en tid på Haugesundsbåten SS Rask, sammen med eldste sønnen sin Kornelius Theodor, min oldefar. 
Rundt år 1900 forsvinner John, Ref: (her under navnet Starlien, feilskrevet) https://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01037255001332 , etter at han antagelig skulle mønstre på en båt på sørlandet. Vi vet ikke hva som hendte men det gikk rykter om at han kom i noe klammeri, og rømte til England. 
Han forlot familien sin i Haugesund. Noen år senere får familien beskjed om at noen har observert John i USA. Dette er det siste som vites om han. Setter stor pris på all hjelp med å finne min tippoldefar! Smile

Share this post


Link to post
Share on other sites
Roy Alvheim

Takk for innlegg Grethe, men tror nok ikke det er rette Storlien siden han var født 1 desember. :-) Skal prøve å kontakte en geneologi gruppe i Statene om dette.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.