Gå til innhold
Arkivverket
Roy Alvheim

John Storlien f. 22 des 1862

Recommended Posts

Roy Alvheim

Lurte på om noen kunne hjulpet meg med å finne min tippoldefar, John Kjøstorsen/Tjøstelsen Storlien f. 22 des 1862. Han var opprinnelig fra Skodje/Skjåk i Lom,Oppland. Flyttet til Haugesund for å ta styrmannsutdanning, og ble gift med Elen Karine Storlien (født Knutsdotter Sveen) som var fra Sveio. De hadde 8 barn. Ref: https://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01037293000458 
+ https://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01038057002641 Han var styrmann en tid på Haugesundsbåten SS Rask, sammen med eldste sønnen sin Kornelius Theodor, min oldefar. 
Rundt år 1900 forsvinner John, Ref: (her under navnet Starlien, feilskrevet) https://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01037255001332 , etter at han antagelig skulle mønstre på en båt på sørlandet. Vi vet ikke hva som hendte men det gikk rykter om at han kom i noe klammeri, og rømte til England. 
Han forlot familien sin i Haugesund. Noen år senere får familien beskjed om at noen har observert John i USA. Dette er det siste som vites om han. Setter stor pris på all hjelp med å finne min tippoldefar! Smile

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Roy Alvheim

Takk for innlegg Grethe, men tror nok ikke det er rette Storlien siden han var født 1 desember. :-) Skal prøve å kontakte en geneologi gruppe i Statene om dette.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.