Gå til innhold
Arkivverket
Bjørn Piro

Gårdbruker Anders Bergersen på Berskog i Enebakk (f.ca.1756/61, d.1841). Kom fra Melnes, skriver bygdeboka med et spørsmålstegn

Recommended Posts

Bjørn Piro

Dragon og ungkar Anders Bergersen fra Melnes (?) fikk i 1786 bygselsbrev på gården Berskog i Enebakk. Nå finner jeg ingen Melnes i Enebakk, men i Fet, men av gårdsnummeret som denne gården har (82-83) ser jeg at den ikke er omtalt i de bygdebøkene som hittil er utgitt. Jeg søker opplysninger om foreldrene og slekten bakover.

Anders satt som gårdbruker på Berskog antagelig til han døde i 1841 (80 år gammel), ergo født ca. 1761. Ved FT 1801 oppgis Anders alder til 45 år, ergo født ca. 1755.

 

Litt er faktisk kjent om faren til Anders, siden han lot denne få opphold hos seg i de senere årene. Faren omtales bare som Berger og døde hos sønnen i 1794, 70 år gammel. Farens kone nr 2 som het Sigrid Torkilsdatter bodde fortsatt hos stesønnen ved FT 1801.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Marius Hellerud

Hei!

 

Enebakkneset, hvor Melnes-gårdene ligger, ble fra 1962 overflyttet fra Enebakk (på den andre siden av Øyeren) til Fet. Det 6. og siste bindet av "Bygdehistorie for Fet" var Torkel Rønold Bråthens "Bosteds- og slektshistorie. Enebakkneset" fra 2005, her finner du gårdene på Enebakkneset omtalt. Både Fet og Enebakk har avsluttede gårdshistorier, om enn laget over litt ulike lester.

 

Vennlig hilsen fra

Marius

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Bjørn Piro

Takk for svaret ditt Marius. Da skjønner jeg at bygdeboka jeg jakter på så absolutt finnes, men er ikke lagt ut på nettet under digitaliserte bygdebøker. Jeg får derfor oppsøke biblioteket.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.