Gå til innhold
Arkivverket

Gårdbruker Anders Bergersen på Berskog i Enebakk (f.ca.1756/61, d.1841). Kom fra Melnes, skriver bygdeboka med et spørsmålstegn


Bjørn Piro
 Del

Recommended Posts

Dragon og ungkar Anders Bergersen fra Melnes (?) fikk i 1786 bygselsbrev på gården Berskog i Enebakk. Nå finner jeg ingen Melnes i Enebakk, men i Fet, men av gårdsnummeret som denne gården har (82-83) ser jeg at den ikke er omtalt i de bygdebøkene som hittil er utgitt. Jeg søker opplysninger om foreldrene og slekten bakover.

Anders satt som gårdbruker på Berskog antagelig til han døde i 1841 (80 år gammel), ergo født ca. 1761. Ved FT 1801 oppgis Anders alder til 45 år, ergo født ca. 1755.

 

Litt er faktisk kjent om faren til Anders, siden han lot denne få opphold hos seg i de senere årene. Faren omtales bare som Berger og døde hos sønnen i 1794, 70 år gammel. Farens kone nr 2 som het Sigrid Torkilsdatter bodde fortsatt hos stesønnen ved FT 1801.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

 

Enebakkneset, hvor Melnes-gårdene ligger, ble fra 1962 overflyttet fra Enebakk (på den andre siden av Øyeren) til Fet. Det 6. og siste bindet av "Bygdehistorie for Fet" var Torkel Rønold Bråthens "Bosteds- og slektshistorie. Enebakkneset" fra 2005, her finner du gårdene på Enebakkneset omtalt. Både Fet og Enebakk har avsluttede gårdshistorier, om enn laget over litt ulike lester.

 

Vennlig hilsen fra

Marius

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svaret ditt Marius. Da skjønner jeg at bygdeboka jeg jakter på så absolutt finnes, men er ikke lagt ut på nettet under digitaliserte bygdebøker. Jeg får derfor oppsøke biblioteket.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.