Gå til innhold
Arkivverket
Knut Ruyter

Hvor døde Hagbart Røyter - hjelp til tyding

Recommended Posts

Knut Ruyter

I sjømannsrullen for Halden mønstringsdistrikt er det angitt at Hagbart Marinius Røyter døde 5.12.1888, styrmann, bare 30 år gammel. Dødsfall er meldt av en Eriksen og skal ha funnet sted i Port au Prince (i så fall Haiti?). Er det riktig lest? Siste avmønstring i denne rullen er fra 1883. Altså må han ha mønstret på annetstedsfra for langfart (København?). Soundtoll registeret er ført fremm til ca 1860. Er noen kjent med kilder hvor det eventuelt kan spores påmønstring for langfart? 

 

https://media.digitalarkivet.no/view/41974/38

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Berit Knudsen

Jeg leser også at han døde i Port au Prince 5/12 88, men kan det stå: anmeldt av Enken. Synes det er en bokstav for lite til Eriksen.

Siste skipet var Polly fra Drammen? til Cardiff hvor han mønstret at 17?/8 83.

 

Han kan jo ha tatt hyre på et annet norsk skip. Det seilte en del seilskuter fra Kristiansandkanten i fruktfart på Stillehavet på den tiden.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Knut Ruyter

Takk til Berit Knudsen for bekreftelse av lesning av havn/sted hvor han døde. Er enig i at saken være meldt av Enken (og ikke Eriksen). Takk for tips om stillehavsferder fra Kristiansandtraktene. Jeg skal sjekke sjømannsruller derfra, men det er jo også muligheter for at han tok hyre fra havn i England. Siste påmønstring fra Fredrikshald er i 1883, med avmønstring i Cardiff. Det er fem år å finne ut av - før han endte opp i Port au Prince. Ellers har jeg merket meg at tydingsspørsmål skal fremmes i et annet forum.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.