Gå til innhold
Arkivverket

Hvor døde Hagbart Røyter - hjelp til tyding


Knut Ruyter
 Del

Recommended Posts

I sjømannsrullen for Halden mønstringsdistrikt er det angitt at Hagbart Marinius Røyter døde 5.12.1888, styrmann, bare 30 år gammel. Dødsfall er meldt av en Eriksen og skal ha funnet sted i Port au Prince (i så fall Haiti?). Er det riktig lest? Siste avmønstring i denne rullen er fra 1883. Altså må han ha mønstret på annetstedsfra for langfart (København?). Soundtoll registeret er ført fremm til ca 1860. Er noen kjent med kilder hvor det eventuelt kan spores påmønstring for langfart? 

 

https://media.digitalarkivet.no/view/41974/38

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg leser også at han døde i Port au Prince 5/12 88, men kan det stå: anmeldt av Enken. Synes det er en bokstav for lite til Eriksen.

Siste skipet var Polly fra Drammen? til Cardiff hvor han mønstret at 17?/8 83.

 

Han kan jo ha tatt hyre på et annet norsk skip. Det seilte en del seilskuter fra Kristiansandkanten i fruktfart på Stillehavet på den tiden.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk til Berit Knudsen for bekreftelse av lesning av havn/sted hvor han døde. Er enig i at saken være meldt av Enken (og ikke Eriksen). Takk for tips om stillehavsferder fra Kristiansandtraktene. Jeg skal sjekke sjømannsruller derfra, men det er jo også muligheter for at han tok hyre fra havn i England. Siste påmønstring fra Fredrikshald er i 1883, med avmønstring i Cardiff. Det er fem år å finne ut av - før han endte opp i Port au Prince. Ellers har jeg merket meg at tydingsspørsmål skal fremmes i et annet forum.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.