Gå til innhold
Arkivverket

FT 1891


Jostein Mediaa
 Del

Recommended Posts

Hei.

Har vært inne og "snoka" i div. tellinger og finner at mange reg. mangler  bildeid. Trodde bildeid var en viktig del av registreringen, men ser ( se nedenfor) at Dere ønsker  at bildeid blir brukt.

Hva legger Dere i ordet ønsker ?

 

"For at brukere i Digitalarkivet lett skal kunne gå til den skannede utgaven av folketellingen 1891 fra de transkriberte dataene, er det viktig å inkludere en referanse til det skannede bildet du registrerer. Her vil det da være en referanse for hovedlisten, en for huslisten og en for personseddelen. Alle tre skal føres inn i dataene. Vi ønsker at du bruker bildeid som referanse. I illustrasjonen over ser du hvordan du henter ut denne id-en ved å kikke på ikonet utformet som en klipptavle. Når du har klikket på ikonet er id-en kopiert og du kan lime den inn i referanse-feltet i registreringsskjemaet."

Mvh.

Jostein

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bildeid er absolutt en viktig del av registreringen, men vi sender ikke tilbake data som ikke inneholder dette all den tid det gjøres på frivillig basis. Samtidig prøver vi å være tydelig når noen tar kontakt på forhånd, at koblingen mellom det transkriberte og det skannede er til stor hjelp for alle og at dette etableres ved at bildeid legges til. Det ligger felt for bildeid på malene vi sender ut.

 

Så "ønske" er i denne sammenhengen en sterk oppfordring, men ikke et krav for å få dataene publisert.

 

Jeg har ikke oversikt over hva vi har publisert av data uten lenke til skannet utgave, men vi hadde noen transkripsjoner av 1891-tellinger fra før som naturlig nok ikke inneholdt kobling til skannet utgave da disse var transkribert fra original. Vi har også noen data hvor det kun er tatt med lenke til personsedlene og ikke huslister og hovedlister.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann Anette. Kjøper svaret ditt, men hva med å sende "ønsket " til de som ikke har fått dette med seg, og oppfordre de  til å

til å etterkomme det ?

Mvh.

Jostein

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.