Gå til innhold
Arkivverket
Brede Moe

Kristiania Tukthus

Recommended Posts

Brede Moe

Jeg leter etter livstegn fra Anna Christiana Nielsdatter Suhr, døpt 30/3 1758, enke etter Mathias Christian Borch, død 24/5 1785. Hun er registrert som fattiglem i Kristiania 8/9 1791 og får et "uægte" barn Birthe Kirstine Olsdatter med soldat Ole Eliesen 13/8 1796. Dette burde sannsynligvis kvalifisere til et opphold på tukthuset, men her har fangeprotokollene vært klausulerte i lang tid pga. tilstanden. Er det likevel mulig å be om et oppslag i tidsrommet 1790-1801? Jeg finner ellers ingen av de tre nevnte i ft. 1801 eller som døde i kirkebøkene for Kristiania.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Vigdis Andersen

Hei,

 

Vi har tatt en titt i register til fangeprotokoll for 1775-1809 (protokoll nr. 3, serie Hab) i arkivet etter Kristiania tukthus. Vi kunne ikke se noen ved navn Anna Christiana Nielsdatter Suhr der. Det var imidlertid 3 Anne Nielsdatter i registeret for den aktuelle perioden, innsatt hhv. 1791 (fra Nedre Romerike, tyveri), 1796 (fra Skien, fødsel i dølgsmål) og 1798 (fra Kristiania, uklart hvilket lovbrudd).

 

I arkivet etter Kristiania magistrat kan det tenkes å finnes opplysninger om Anna - i sakene knyttet til fattigvesen. Dette arkivet kan brukes på vår lesesal. Ellers minner vi om at Byarkivet i Oslo ellers oppbevarer arkiver etter byens fattigvesen.

 

 

Vennlig hilsen

Vigdis Andersen, Statsarkivet i Oslo

 

Endret av Vigdis Andersen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.