Gå til innhold
Arkivverket
Leif Halleland

Norsk-amerikanske aviser

Recommended Posts

Leif Halleland

For eindel år sidan var eg så heldig å få låna filmrullar av den norsk-amerikanske avisa " Visergutten " som kom ut i Story City, Iowa, etablert i 1890 åra. Der hugsar eg det var mykje interesant å finna av opplysningar, der var m.a. mange lesarbrev frå både Norge og USA. Dette lånet var gjennom Etne Bygdeboknemnd. No har det seg slik at dei som då var i denne nemda er borte og eg er sjølv vorten medlem der. No håpar eg det er einkvan som kan hjelpa meg med opplysningar om kvar ein kan få låna eventuelt kjøpa kopi av " Visergutten " og andre emigrantaviser.

Med helsing

Leif.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Eli Randmo

Nasjonalbiblioteket har avisa Visergutten på mikrofilm

https://bibsys-almaprimo.hosted.exlibrisgroup.com/primo_library/libweb/action/search.do;jsessionid=263F620BF3E2E8CB9E69A1A7E8820CF6?fn=search&ct=search&initialSearch=true&mode=Basic&tab=default_tab&indx=1&dum=true&srt=rank&vid=BIBSYS&frbg=&vl(freeText0)=visergutten&scp.scps=scope%3A(BIBSYS_ILS)%2Cscope%3A(SC_OPEN_ACCESS)%2Cscope%3A("BIBSYS")%2Cprimo_central_multiple_fe#

 

Ta kontakt med det lokale folkebiblioteket ditt. Dersom dei framleis har leseapparat for mikrofilm, kan dei prøva å få lånt inn filmen frå Nasjonalbiblioteket.

 

Med helsing

Eli Randmo

 

 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Leif Halleland

Tusen takk for begge svara. Dette var svært så gode nyheter. Hugsar det var mykje interesant lokalhistorisk stoff å finna der.

 

Med helsing

Leif.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.