Gå til innhold
Arkivverket

Iver Iversen søkemuligheter/ulike registre


Bjørn Gunnes
 Del

Recommended Posts

Mine tippoldeforeldre het Iver Iversen og Jonetta Christina Lindholm f. Smidt. Min oldefar skriver i sin familiebibel at hans far var "første"/"fjerde" (?) sønn av en kirkesanger og hans mormor Margaretrha Lindholm født i Gøteborg og av adelig slikt. Jeg har funnet at når første barn blir født i 1811  skriver de seg Iversen Tunæs. Da barnet konfirmeres står først etternavnet Gunnes, men det er senere overskrevet til Tunæs. Når de tre andre barna døpes og konfirmeres brukes etternavnet Gunnes. Det etternavnet har blitt skrevet konsekvent senere (etter 1811?) for hele slekta som er ganske stor. Da Jonetta dør i Trondheim i 1854 bruker hun også etternavnet Gunnes. De 4 barna deres er født med 5- 6 års mellomrom. Ved ett tilfelle står Iver Iversen oppført som arbeidsmann, men ellers konsekvent matros. Det kan kanskje også stemme med tidsrommene som ligger mellom barnefødslene. 

Så til spørsmålet mitt. Jeg klarer ikke i finne Iver Iversen noe sted. Det er jo mange som heter det. En pekepinn er at kona er født i1782 i Christiansund. Det ser ut som om hun har hatt noe slekt på sin side i Trondheim. Det kan jo i så fall være grunnen til at de gifter seg i Trondheim i 1809 og bosetter seg i der.

Kan dere sette meg på sporet av denne Iver Iversen? Finns det noen sjømannsprotokoller å lete i? Finns det noe oversikter over kirkesangere? Jeg finner ikke noe dødsfall på han og ikke fødselsdata. Yngste sønn heter Johan Fredrik Iversen Gunnes (min oldefar), etterhvert bosatt på Inderøya, Han er født i 1827. Iver Iversen bør jo finnes i folketellingslista for 1801 eller...? Men her er det mange med samme navn.

Jeg har forstått det sik at jeg kan legge denne forespørselen mere åpent ut på brukerforum. Men ser i så fall ikke hvordan det gjøres hvis ikke det skjer på denne måten. Takknemlig for svar på det også.

Mvh. Bjørn Gunnes

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.