Gå til innhold
Arkivverket
Ronny R. Haugen

Dødsfallsprotokoll Skedsmo 1948

Recommended Posts

Ronny R. Haugen

Hei

 

Gusta Lerbakk skal være død 5. juli 1948 og er gravlagt på Stalsberghagen på Strømmen, Skedsmo. Datoen er fra gravminneregisteret til Slekt og Data.

 

Hva står det om henne i dødsfallsprotokollen til lensmannen i Skedsmo?

 

Mvh

Endret av Ronny R. Haugen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Vigdis Andersen

Hei,

 

Vi har sett i registeret til dødsfallsprotokollen i arkivet etter Skedsmo lensmannskontor, men kunne ikke se Gusta Lerbakk registrert der i 1948. Vi har også sett raskt i register til dødsfallsprotokoller i arkivene etter Strømmen sorenskriveri og Nedre Romerike sorenskriveri, med samme resultat.

Heller ikke i arkivet etter Skedsmo folkeregister finner vi Gusta registrert som død i 1948. Bodde hun kanskje et annet sted enn Strømmen/Skedsmo da hun døde?

 

 

Vennlig hilsen

Vigdis Andersen, Statsarkivet i Oslo

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ronny R. Haugen

Hei,

 

Takk for undersøkelsen. Jeg antok at hun var bosatt på Strømmen (i Skedsmo) ettersom hun er gravlagt på Stalsberghagen. Men ved nærmere ettertanke er vel Stalsberghagen også gravplass for befolkningen i Øvre Rælingen, altså de tettbebygde deler av Rælingen som grenser mot Strømmen. Jeg så etter nå og fant ut at kommunegrensa mellom Rælingen og Skedsmo faktisk går tvers over kirkegården.

 

Det er derfor en mulighet for at Gusta kan ha tilhørt Rælingen. Men i så fall burde hun vel likevel vært å finne i arkivet etter Nedre Romerike sorenskriveri, hvor dere ikke har funnet henne. Imidlertid er det kanskje et lite håp om at hun kan finnes i dødsfallsprotokollene etter Fet og Rælingen lensmannskontor. Hvis hun ikke finnes der heller, vet jeg sannelig ikke. Da får jeg undersøke videre på egen hånd. Jeg håper året 1948 er rett.

 

Mvh Ronny R. Haugen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Odd Halvorsen

Dessverre. Ingen Gusta er innført i dødsfallsprotokollene for Fet og Rælingen i nærheten av det tidspunkt du har oppgitt. Vi finner henne altså heller ikke i registrene til sorenskriveriet. Gravsted kan ofte ligge langt fra bosted. 

 

Vennlig hilsen Odd Halvorsen - Statsarkivet i Oslo

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ronny R. Haugen

Takk for oppslaget. Greit å få avklart at hun ikke er med i dødsfallsprotokollene for Fet og Rælingen heller.

 

Mvh Ronny

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.