Gå til innhold
Arkivverket
Gunn Eliassen

Fantefolk Svendson-slekta og Valborg-følget

Recommended Posts

Gunn Eliassen

Jeg vet ikke hvor jeg fant denne opplysningen, jeg noterte dessverre ikke.

Kan det stemme at Dorthea Svendsdatter (1716-   ) var mor til Anders Andersen (1742-   ) som var gift med Sofia Fredriksdotter Jåstad (1761-1831) og at Anders og Sofia var foreldre til Valborg Andersdatter (1788-1844) som hadde sønnen Anders Torson Florvåg (1802-1890) ?

 

Begge slektene var jo kjente tater-slekter.

Endret av Gunn Eliassen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jonny Mydland

Dorthea er mor til Anders, ja, men jeg hadde fra før at han reiste 1) med Sofie Fredriksdatter.  At hun skulle være en Fredriksdatter Jåstad født 1761 død 1831 visste jeg ikke.  Sofie Jåstad f 1761 ble gift med Nils Olsen og var husmannsfolk på Ytre Jåstad ved folketellingen 1801.  Men det skal også sies at Sofie ikke ble gift med Nils før 1794, så der er jo absolutt en mulighet for at hun kan ha havnet på "fantestien" i en periode.  Inntil jeg ser dokumentasjon på at den Sofie Fredriksdatter som reiste med Anders Andersen er identisk med Sofie Fredriksdatter Jåstad, må det kun karakteriseres som en hypotese.  Bror til Sofie, Odd, reiste for øvrig.  Valborg er mor til Anders Florvåg, ja.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.