Gå til innhold
Arkivverket

Nytt skanna arkivmateriale: Folketellinga 1900


Kristian Hunskaar (Arkivverket)
 Del

Recommended Posts

De som følger nøye med, har kanskje lagt merke til at vi nå i mai har begynt å legge ut folketellinga 1900 i skanna versjon. Så langt er Østfold, Akershus, Oslo, Buskerud, Vestfold og Telemark lagt ut. Resten av landet vil vi forhåpentlig få tid til å legge ut i løpet av året.

 

Ettersom folketellinga 1900 er søkbar, antar vi at den skanna versjonen først og fremst vil være aktuell å undersøke i tilfeller hvor man mistenker at den søkbare versjonen er feil. Derfor har vi valgt å indeksere folketellinga 1900 på en enkel måte; vi har indeksert hovedsammendrag og hovedlister i detalj, mens personlistene i de fleste tilfeller bare er grovindeksert. Personlistene skal i utgangspunket ligge ordnet etter stigende tellingskretsnummer og personlistenummer, men vi ser dessverre at det noen steder har vært uorden i listene den gangen mikrofilminga ble gjennomført. Man kan også merke seg at i de aller fleste herredene og byene, har hver tjuende personliste en gang i tida blitt plukket ut for statistiske analyser. Disse personlistene ble ikke lagt tilbake på plass, men ligger som oftest foran eller bak de øvrige personlistene. Se f.eks. Hedrum herred, som er mer detaljert indeksert, og hvor hver tjuende personliste ligger foran de øvrige personlistene.

 

Selv om den søkbare versjonen naturligvis vil fortsette å være den viktigste innfallsporten til folketellinga 1900, vil det sikkert være interessant for mange å se hvordan denne tellinga ser ut "i virkeligheten".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.