Gå til innhold
Arkivverket
Arnt Flønes

Skal feltet Melding eller Introduksjon benyttes ?

Recommended Posts

Arnt Flønes

I Kyrre står det følgende om feltet Melding i Augustus 2: "Feltet skal berre brukast for opplysningar i rubrikken Ved uægte Børn, af  hvem Opgaven er skeet, enten Barnemoderen eller hvilket bekjendt og troværdigt Medlem af Menighedeni skjemaet frå 1820. Namnet på den som melde om dette kan i tillegg trekkjast ut og registrerast som eigen person og rolle (dåpsmeldar). "

 

Ovennevnte rubrikk var vel ment å kun inneholde dåpsmelderen når det var født barn utenfor ekteskap. Har nylig startet med å registrere fødte og døpte i ei kirkebok i perioden 1842-1853, som benytter skjemaet fra 1820, men her er rubrikken også benyttet for å angi dato for kirkegang, som jeg antar tilsvarer introduksjonsdato i kirka for barnets mor etter fødselen. Det kan ofte stå f.eks: Kirkegang samme Dag Bør en slik opplysning registreres i feltet Introduksjon, eller er det greit å bare registrere det i feltet Melding uansett ?

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anette S. Clausen

Jeg hadde hentet ut opplysningene fra Melding hvis de ikke gjaldt spesifikt det Melding var ment for. Så hvis du er sikker på at opplysning om kirkegang tilsvarer Introduksjon, så gjør du om opplysningen "samme dag" til datoen og fører talldatoen i Intro-dato-feltet. Er du usikker eller opplysingen ikke uten videre har et annet felt det kan puttes inn i, bruker du Merknadsfeltet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.