Gå til innhold
Arkivverket

Skal feltet Melding eller Introduksjon benyttes ?


Arnt Flønes
 Del

Recommended Posts

I Kyrre står det følgende om feltet Melding i Augustus 2: "Feltet skal berre brukast for opplysningar i rubrikken Ved uægte Børn, af  hvem Opgaven er skeet, enten Barnemoderen eller hvilket bekjendt og troværdigt Medlem af Menighedeni skjemaet frå 1820. Namnet på den som melde om dette kan i tillegg trekkjast ut og registrerast som eigen person og rolle (dåpsmeldar). "

 

Ovennevnte rubrikk var vel ment å kun inneholde dåpsmelderen når det var født barn utenfor ekteskap. Har nylig startet med å registrere fødte og døpte i ei kirkebok i perioden 1842-1853, som benytter skjemaet fra 1820, men her er rubrikken også benyttet for å angi dato for kirkegang, som jeg antar tilsvarer introduksjonsdato i kirka for barnets mor etter fødselen. Det kan ofte stå f.eks: Kirkegang samme Dag Bør en slik opplysning registreres i feltet Introduksjon, eller er det greit å bare registrere det i feltet Melding uansett ?

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde hentet ut opplysningene fra Melding hvis de ikke gjaldt spesifikt det Melding var ment for. Så hvis du er sikker på at opplysning om kirkegang tilsvarer Introduksjon, så gjør du om opplysningen "samme dag" til datoen og fører talldatoen i Intro-dato-feltet. Er du usikker eller opplysingen ikke uten videre har et annet felt det kan puttes inn i, bruker du Merknadsfeltet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.