Gå til innhold
Arkivverket
Helge Hånes

Berte Hansdatter Eiken og Rasmus Povelson Høgstøl

Recommended Posts

Helge Hånes

Mine tipptippoldeforeldre på morssida skal ha vore Berte Hansdatter Eiken og Rasmus Povelson Høgstøl. I Dalsfjordsoga er Berte kalla Brit Hansdatter Eiken. Dei gifte seg i 1802. Meir opplysningar gjev ikkje Dalsfjordsoga. I Herøysoga 3 finn vi at Rasmus Pålson Høystøl er brukar på Aursnes 1804 - 1842. Han er gift to gonger. Først med Berte Hansdatter Høystøl, Dalsfjord. Ho døde i 1820, og Rasmus gifte seg då om att i 1822 med Katrine Hansdatter. Det er ikkje oppgitt kvar ho kom frå. Rasmus døde 21.06.1838. Opplysningane i same boka under Eika 1 fortel at Berte var dotter til Hans Olson, fødd i 1767, og gift i 1802 med Rasmus Paulson Hageselle? Det må vel ettersom eg forstår indikere at han ikkje var frå Høgstølen i Velsvika, men frå Hageselle i Gjerdsvika i Sande?  Men eg finn han ikkje att der. Og var Berte Hansdatter frå Eika eller frå Høgstølen i Velsvika i Dalsfjord? Og kva med foreldra deira: Paul Hansson Høgstøl og Hans Olson Eika. Kvar kom dei frå? Er det råd å finne ut noko sikkert om desse personane?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Inge Nygård

Giftermålet i 1802 viser at Rasmus Poulsen var frå Høystøl i Volda (Dalsfjord), og kona frå Eika: https://media.digitalarkivet.no/kb20070829630120

Trulovar var Rasmus sin bror, Hans Poulsen, som var brukar på Høystøl.

 

Foreldra til Rasmus, Poul Hansen og Synneve Nielsdtr., vart gifte i Eid i 1753: https://digitalarkivet.arkivverket.no/gen/vis/327/pv00000001255259

 

Det var skifte etter Niels Joensen på Vedvik i Eid i 1755: https://media.digitalarkivet.no/sk20081128650277

Mellom arvingane finn vi dottera "Synneve Nielsdtr. gift med Poul Hansen Høystøel paa Sundmør"

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Helge Hånes

Mange takk Inge. Flott med gode hjelparar. Er det råd å finne kvar Hans Olson Eika opphaveleg kom frå? Etter Herøyboka var han fødd i 1733 og døde i 1779, gift med Marte Pedersdatter Sunde, vel frå garden Sunde i Eiksund. Det ser ut om ho var fødd i 1742. Kan han vere frå ein av gardane på Eiksund også?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.