Jump to content
Arkivverket

Tilbakemld. nytt DA: Hvorfor vises etiketter når det ikke er informasjon?


Randi Hagen

Recommended Posts

Ønsker å gi litt tilbakemeldinger på personoppføringene i FT1801 i nytt DA.

 

Overskrift:

  • En naviasjonsmeny (Første, Forrige, Neste, Siste) kommer mellom navnet på personen og informasjonen om ham. Jeg synes dette er forvirrende i brukergrensesnittet. Kan navigasjonen flyttes over navnet? Når man sakser fra folketellingen og over i Word f.eks vil man ikke ønske å ha med denne navigasjonsteksten i tillegg.
  • Permanent ID kan flyttes under opplysningene om personen, kanskje som et eget felt?

 

Etiketter som nå står fast:

  • Husholdningsnummer, familiestilling, sivilstand, yrke, kjønn, alder, fødselsdato og fødselssted brukes ofte - og kan vises fast. Som oftest vil det stå noe der på personene.
  • Rolle, merknader, bostatus, sedvanlig bosted og antatt oppholdssted er felter som sjelden brukes i FT1801 - og er derfor etiketter som ikke trenger å vises fast. Disse bør dukke opp dynamisk dersom det er informasjon i feltet. Det er helt unødvendig å vise frem tomme etiketter når man ønsker å spare brukere for scrolling osv.  

 

Etiketter som nå må klikkes frem:

  • Etnisitet, slektskap med ektemann, språk, sykdomstilstand osv. ligger under "Mer informasjon" og må klikkes på for hver eneste person for å sjekke. Dette er tungvindt siden man må klikke på "Mer informasjon" for hver eneste person - og sjansen for at man går glipp av spennende informasjon er stor om man ikke tar seg tid til dette. Disse feltene bør derfor være dynamiske - de bør dukke opp når de er utfylt. Det er slik sett ikke bruk for fanen "Mer informasjon" - og det hadde vært fint om den ble fjernet siden den skaper unødvendig mye luft i bildet forøvrig.   

 

 Jeg skjønner ikke hvorfor det er pil til høyre for "Husstandsmedlemmer". Hvorfor skulle man ønske å fjerne resultatene fra siden?

 

Navigasjonen under husstandsmedlemmer er litt misvisende. Er det husstandsmedlemmer man blar i? Nei, det er jo sidene som lister opp husstandsmedlemmer. Man blar i husstandsmedlemmene i navigasjonsmenyen som ligger helt på toppen av siden. Kanskje disse menyene burde vært slått sammen til én - og ligget midt i bildet?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.