Gå til innhold
Arkivverket

Finn kilde: Kirkebøker.


Berit Knudsen
 Del

Recommended Posts

Kirkebøkene ligger hulter i bulter i flere sogn. Jeg har prøvet Akershus. Prestebøker og klokkerbøker er miksa sammen i en eneste "grøt", og det samme gjelder rekkefølgen på år. For å gjøre det enda vanskeligere så mangler oversiktene: Menigheter og sogn i Oslo og Historik for prestegjeld og sogn. Uten de er det umulig å vite om alle krk.bøkene er på plass.

Håper lenka virker.

https://digitalarkivet.no/search/sources?s=&from=&to=&format=all&sc[]=kb&m[]=0224

Endret av Berit Knudsen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er uforandret fra DA2010. Treffene er sortert på relevans.

 

Det ligger i planen å legge på funksjonalitet for å sortere trefflista.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Berit, du kan se på innlegget mitt litt lengre ned, så ser du hva relevans betyr i praksis!

https://forum.arkivverket.no/topic/211694-treff-p%C3%A5-navn-i-avansert-persons%C3%B8k/

 

Jeg sjøl har funnet det enklest å bruke Avansert personsøk ved søk på sted eller person i transkriberte kilder, og Skanna kilder - som Torbjørn ga lenken til ovenfor - for alle andre søk. Hvis du går dit og klikker på Bla i kirkebøker Norge, så finner du i menyen lengst ned til venstre en lenke til Sognehistorikk. Hvis du ikke finner fram til riktig kirkebok med en gang, så ta vekk all annen informasjon og skriv inn sognet eller stedet i Fritekstsøk. (husk å logge deg inn før du klikker for å få kopiert kildeinnformasjonen)

 

 

Finn kilde er bare et annet uttrykk for finn dagens frustrasjon!  :-)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hos Nasjonalbiblioteket ("Bokhylla") betyr iallefall "relevans" at det ein leitar etter druknar i alt det andre, i alle fall når ein leitar etter slektsopplysningar i gamle aviser. (Dersom ein leitar etter ei bygdebok går det som regel betre). Når det gjeld Digitalarkivet har ein trass alt ein del mogelegheiter til å "overstyre" "relevansen" ved å utføre meir eller mindre presise søk.

Endret av Torbjørn Igelkjøn
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.