Gå til innhold
Arkivverket
Lars Johan Heimdal

Etterkommere David Davidsen ca 1602-1669 - sønn av Gynette Bell

Recommended Posts

Lars Johan Heimdal

Kan noen hjelpe med opplysninger/kilder til etterkommer(e) av David Davidsen.?

 

I følge bygdebok for Karmøy side 478 var han født I Bergen i 1602 og døde på gården Vibrandsøy, Torvastad i 1669. Foreldre: David Davidsen og Gynette Bell.

Han fikk en datter Ingeborg ca 1667. Hun ble boende på Vibrandsøy til sin død 1710 sammen med ektefellen Halvor Skuleson.

 

Bygdeboka antyder at David var gift 2 ganger først med Ingeborg Nilsdatter død ca 1665 - foreldre ukjent og deretter med Anna Christensdatter, "trolig datter av Christen Bentsen Skaaning og Kirsten Lauritsdatter".

 

Med vennlig hilsen
Lars Johan Heimdal

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kurt Østbye

Denne familien har vært oppe noen ganger her i forumet. Gynette Bells ektemann het angivelig David Joenssen Bour Brun. Her er en kopi av et innlegg i Brukerforumet:

 

Bente Rolfsen, Stavanger, 10.9.2002 16:48 (1)
Fant et tidligere innlegg med samme tema men prøver en gang til, håper noen kan hjelpe. David Bour Brun født ca 1571 Bergen og Gynette Behll hun født ca 1570 antagelig i Skottland (Bossness ?) de bodde i Bergen, de fikk 3 sønner, Isak født ca 1610 (han ble gift med Maren Jakobsdtr og fikk en sønn som var evneveik), David født ca 1611(gift med Anna Christensdtr Schaaning datter av presten Christen Bentson Schaaning), og Samuell. Gynette druknet i Lundegårdvatnet i 1657. David Bour Brun bodde de siste 16 årene han levde hos sønnen Isak på Vibrandsøy, Karmsund, Karmøy.
Makeskiftebrev: Isak Davidsen borger i Bergen,makeskiftet Tysøy i Os Sunnhordaland 22/2 1652 mot å få av kongen en kongelig maj og kronens gårder av apostelsgods,Vibrandsøy 3 vetter korn med bygsel. Kanskje Tysøy kan være et spor? På forhånd takk.

 

'Bossnes' skal vel være Bo'ness (Borrowstounness) på østkysten av Skottland. Per Arne Godejord påstår iallefall det. Står en del info om byen på engelsk Wikipedia

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.