Gå til innhold
Arkivverket

Gode råd til å finne dødsdatoer etter 1935


Stian Myrabø Løkeberg
 Del

Recommended Posts

Er det noen her som har noen gode råd når det gjelder å finne en persons dødsdato etter 1935? Gravminner i Norge (https://www.disnorge.no/gravminner/index.php) er jo en god hjelper, men den dekker ikke hele landet. Ecclesia (http://www.ecclesia.no/publish_client/user_horten/) er også nyttig, men igjen møter man på samme problem. Det en del bygder rundt omkring i Norge som ikke har søkbare databaser over gravminner, så hvordan kan man finne de man leter etter uten å bombardere kirkevergene i det aktuelle området med navn man ønsker mer informasjon om? Et område jeg spesielt sliter med er Vega i Nordland. Her har jeg ennå ikke funnet en effektiv måte å spore opp folk på. Det hadde vært kjekt å kunne søke (evt. bla) i en eller annen form for primærkilde istedenfor å basere seg på andres slektsopptegnelser der det er å finne.

 

Med vennlig hilsen
Stian Myrabø Løkeberg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke akkurat primærkilde du kan bla i, men dødsannonse i aviser kan være ganske opplysende - også med tanke på etterkommere...

Søk på nb.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenkjer du å henvende deg til eit bestemt kyrkjesokn, så dropp kyrkjeverja og spør etter kyrkjegardsarbeidaren! Mange av dei er vandrande oppslagsverk, som kan finne den aktuelle grava på 0,0.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eit nyttig hjelpemiddel for å finne dødsannonsar eller dødsmeldingar er https://beta.nb.no/search?mediatype=aviser Ein del av desse avisene er digitalt tilgjengelege frå nærmaste folkebibliotek, nokre få er også fritt tilgjengelege uansett kvar ein er.

 

Om ein ynskjer tilgang heimanfrå kan ein evt. abonnere på enkelte digitale avisarkiv, f. eks. vil eit digitalt abonnement på Aftenposten omfatte skanna aviser tilbake til 1860-talet.

Endret av Torbjørn Igelkjøn
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.