Gå til innhold
Arkivverket
Tore Fevolden

Enevoldsarveregjeringsakten av 1648 - segl

Recommended Posts

Tore Fevolden

Hei,

 

Er det noen som har bilder av seglene til Iffr Biørke (I.E) (Iver Erlandsen Bjørke, Fron) og Simen Heggen (S.T) (Simen Trondsen, Søndre Fougner, Gausdal) sine segl fra Enevoldsarveregjeringsakten av 1648?

 

Mvh Tore

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kristian Hunskaar (Arkivverket)

Eneveldet ble innført i 1661, og enevoldsarveregjeringsakten er derfor fra 1661. Men det finnes seglmateriale fra hyllingen av Fredrik III i 1648, så det er kanskje dette du sikter til?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Tore Fevolden

Ja, det er korrekt, Kongevalget stod I 1648. Iver Erlandsen Bjørke er bruker av Sygard Bjørke i 1647. Han overtok visstnok Bjørke i 1629 og var Lagrettemann. Iver [Iffr Biørke] var med på hyllingen av kong Fredrik III i Oslo i 1648. Simen var en av underskriverne av 'Suverenitetsakten' i 1661. Han var med som formann for Gausdal etc. ved kroningen av Fredrik III i Christiania i 1648. Simen Trondsen Heggen var Lensmann Gausdal, Heggen, Søndre Fougner fra ca. 1620 til ca. 1660

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.