Gå til innhold
Arkivverket

Fra Norge til Sverige? Dagny Eggum.


Kristin S. Aasen
 Del

Recommended Posts

Foreldrene til Dagny og Anna, Endre Hansson Eggum døde 11/3-1917 i Skoger (kirkebok Vestfold-Skoger) (nevner Vestfold da Skoger i dag er i Buskerud) og Martha Eggum (pikenavn Mikkelsen) døde 3/8-1923 (Horten kirkebok). Opplyst i merknad at hun er begravet i Skoger og døde av slag mens hun var på besøk hos datteren i Lier. Ikke noe navn på datteren hun besøkte.

 

Dagny er ikke funnet død i Horten 1920-1930. Etter at jeg har sett gjennom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Interesserte kan se innlegg 6 i min tråd om Norsk kunngjørelsestidende ..... at en Dagny Eggum forlover seg i 1936 med en Alfred Thunæs. Bergens tidende 04.02.1936.

Endret av Kristin S. Aasen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Finner ved avansert person søk (søkte slik Alf* og Thun*) Alfred Martin Thunæs, f. 1912 i Bergen gift med en annen dame, Solveig i Årstad 5/10-40.

Hvis det er rett Alfred Thunæs, så ble forlovelsen brutt eller at Dagny døde mellom 1936 og 1940. Usikker da han født i 1912 er 7 år yngre enn Dagny.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, jeg hadde ikke sett det. Hadde lett etter dødsfallet i Skoger, men det var i Lier. Tusen takk for lenken, hadde kun dødsnotisen i kirkeboka i Horten. Lenken bekrefter hvem Martha bodde hos, Ivar Olaussen gift med en av døtrene til Endre (Marthas mann). Jeg hadde til da lurt på hvem datteren var, hun som ble nevnt i dødsnotisen i Horten kirkebok.

 

Meieribestyreren var min oldefar og gift med en av Marthas søstre. Det står en kiste på Kongsvinger med initialene MM (Martha Mikkelsen) som er arv fra Martha. Min farfar var fetter til Dagny og Anna. Og overtok stafettpinnen etter hans far (Meieribestyreren) når det gjaldt omsorg for Anna ser jeg.:) Anna ligger begravet på Kongsvinger, merkelig nok er hun ikke i Gravminner. Men graven er der. "Tante" Anna døde 15/1-1976. 

Jeg har lenge vært opptatt av å vite skjebnen til Dagny,

 

I dag har jeg lett gjennom vielser i Lier, Skoger og Horten t.o.m. 1930 (etter 1923 sist kjente spor) uten å finne Dagny. Har tenkt å spørre fars lillesøster om hun vet mer om Annas liv og kanskje Dagny for evt få flere hint.

 

Ikke død i Lier t.o.m. 1930 (Dagny). Sjekker Skoger en av de neste dagene.

Endret av Kristin S. Aasen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hanne J, jeg er usikker på om du ville jeg skulle sende deg epost siden det står under navnet ditt Send meg epost. Si fra hvis jeg skulle sende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Finner dødsannonsen Aftenposten (30.03.1932) i vedlagte tråd.

Endret av Kristin S. Aasen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ragnhild og Hanne, tusen takk. Nå ble jeg så glad og rørt. Da var det rette person, selv om hun ikke fikk Gudrun som mellomnavn etter Dagny og fødestedet feilaktig oppgitt som Horten. Da var det ikke så rart at kisten til Martha (moren til Dagny og Anna) havnet på Kongsvinger. Da "tante" Anna var gjenlevende datter (etter 1932). Nå kan jeg av glede fortelle far og hans lillesøster om skjebnen til Dagny.

 

Viser til innlegg nr. 34, fra skifteretten. Jeg lette etter dødsfallet i noen kirkebøker (Kroghstøttens sykehus, Petrus, Trefoldighet,Domkirken) i Oslo, men fant ikke. Jeg kan ha oversett den.

Kanskje dere vil finne den for meg for ytterligere bekreftelse?

 

:):)

 

 

 

 

Endret av Kristin S. Aasen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå sett i mange kirkebøker i Oslo. Finner ikke henne begravet. Muligens er dødsfallet hennes i kirkeboka ikke digitalisert på Digitalarkivet. Der hun bodde, så tilhørte adressen (Kirkegårdsgaten) trolig Petrus. Hun ble gravlagt på Østre gravlund. (Tvetenveien 7). Ifølge Aftenposten 01.04.1932. Tvetenveien tilhørte antakelig Gamle Oslo menighet. Tvetenveien ikke med i Samlagsafstemningen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.