Gå til innhold
Arkivverket
Asbjørn Nordøy

Hvor ble de av og hva skjedde med farfars onkler, Peter og Albert fra Nesna/ Dønnes-, nå Dønna kommune. Kan det finnes en ukjent onkel?

Recommended Posts

Asbjørn Nordøy

Hvor ble de av og hva skjedde med farfars onkler, Peter og Albert fra Nesna/ Dønnes-, nå Dønna kommune. Kan det finnes en ukjent onkel?

I løpet av de årene som eg har drevet med slektsgransking, så har det dukket opp en del personer i slekta som eg har problemer med å finne ut av, og har på et vis «møtt veggen» på noen områder. Der eg vil prøve å søke hjelp hos andre for å finne mulige svar og løsninger for disse personene i slekta.

 Min farfar Albert Johan Dahl Edvardsen - Nordøy, ble født i 1892, i Dønnes (nordre del av øya Dønna) som i tidligere tider hørte til under Nesna. Han ble tidlig farløs, som 12 åring i 1904 da faren Edvard døde av tæring. Det er blitt meg fortalt at han og mora Oleanna, da måtte flytte fra huset og til ei brygge/ naust (sjøhus) for å bo der. Trolig fikk han og mora en tøff tid i årene deretter i fattige kår.

Farfars to eldste onkler og ene tante på far sida vet eg en del om, og kjenner til flere av deres etterkommere. Men hans 2 yngste onkler på far sida vet eg lite om, Peter Andreas Klæbo Andersen (1865), og Albert Jørgen Johan Andersen (1871).

Men lurer og på om det kan finnes en for meg ukjent onkel til farfar, etter som eg har hørt ei historie om en onkel som skulle ha benytta etternavnet Rølvåg/ Rølvaag. Om dette siste ær riktig, så må mormora Oline Andersdatter (1819) fått en sønn etter at hun ble enke i 1865. Ut fra det eg har funnet ut, så var hun da 46 år. Denne familien var bosatt på Skaga (et sted på søndre og vestre del av Dønna) som da tilhørte Herøy, og senere Nordvik kommune, fram til hele Dønna ble egen kommune (i 1964).

Denne historien som kan virke som litt «røverhistorie» og som eg refererer til, hørte eg av min far på 70-tallet. Som fortalte at en onkel av farfar hadde vært «hjemme» fra Amerika i farfars ungdom. De hadde tatt turen til nærmeste tettsted Sandnessjøen, og vært innom et skjenkested og trolig fått seg både øll og dram. Da de kom ut derfra, så skulle onkelen ha tatt fram en revolver og skutt opp i luften, med kommentaren: «Slik gjør vi det i Amerika, når vi kommer ut fra saloonen». Så vidt eg kan huske fortalt så ble det vist en del oppstyr, men kan ikke huske hvorvidt noen ble arrestert, etter hendelsen. Han far sa at denne onkelen skulle være «litt villstyring» i måten han fremstod på som person. Og det ble nevnt at han skulle hete Rølvaag til etternavn, noe eg ikke helt får til å stemme etter at eg begynte med slektsgransking. Men det kan jo være en mulighet for at noen av de nevnte onklene hadde benytta dette navnet etter å ha emigrert til Amerika.

Denne onkelen skulle ha vært noe opptatt av farfar og hans framtid. Han skulle blant annet ha sagt at farfar skulle arve han, etter hans død. Men farfar verken så eller hørte mere til eller om denne onkelen, ble det sagt.

Far fortalte og at han hadde vært i prat med en bekjent fra Dønna, og kommet i snakk om denne onkelen. Og da hadde det blitt nevnt at andre/ de og skulle ha lurt på hvor det ble av han. Etter som eg ikke kjenner til at det er slektskap til denne av fars bekjentskaper, så har tanken om en mulig ukjent onkel dukka opp etter hvert.

Så til det eg vet om de onklene eg kjenner ved navn:

 

Peter Andreas Klæbo Andersen;  født 1.08.1865 i Nordø, Dønnes, da Nesna (nå Dønna kommune).

Link til kirkebok for Dønnes/ Dønna sogn (Nesna prestegjeld), Født og Døpt nr.24/ 1865   https://media.digitalarkivet.no/view/2587/8     Det skal og finnes oppføring for fødsel og dåp i kirkebok for Nesna.

Link til folketellinga for 1875, sted: Nordø, Dønnes, Nesna   https://www.digitalarkivet.no/census/person/pf01052417004287

Link til kirkebok for Nesna, Utflyttede - Dønna sokn, nr.3/ 1885 - Flytter til Trondhjem   https://www.digitalarkivet.no/census/person/pf01052417004287   Dette er siste kjente spor!, og har så langt ikke funnet mer om Peter og hvor det ble av han. Men sitter med en følelse om at han i likhet med sin yngre bror har utvandra til Amerika (USA/ Canada). Det kan være han som er nevnt som farfars onkel med navnet «Rølvaag».

Lurer egentlig på hva som skjedde med han, etter å ha flytta fra hjemstedet på Dønna. Hva skjedde i Trondheim, dro han videre f.eks. til Amerika, har han gifta seg og fått barn?

Oppretta et slektstre på Family Search, og la til en del slekt, blant annet nevnte. Det dukka da opp flere med opphav i Norge, som hadde navnet Peter Andersson. Mener og at eg fant en som hadde foreldre med rette navn, i overraskelsen over dette kom eg til å slette dette og fant det aldri igjen. La imidlertid til en av disse med familie, og likedan på MyHeritage, men dette ær trolig feil person.

 

Albert Jørgen Johan Andersen (Klæboe *);  født 21.08.1871 i Nordø. Dønnes, da Nesna (nå Dønna kommune).  (* Det viser seg senere at han er begynt å benytte dette etternavnet.

Link til kirkebok for Dønnes/ Dønna sogn (Nesna prestegjeld), Født og Døpt nr.32/ 1871   https://media.digitalarkivet.no/view/2587/32     Det skal og finnes oppføring for fødsel og dåp i kirkebok for Nesna.

Link til folketellina for 1875, sted: Nordø, Dønnes, Nesna     https://www.digitalarkivet.no/census/person/pf01052417004287    

Link til kirkebok for Nesna, Utflyttede – Dønna sokn, nr.2/ 1889 - Emigrerer til Amerika.    https://media.digitalarkivet.no/view/4371/101    For han har eg funnet flere spor, som følger.

Har tidligere søkt på de som emigrerte og funnet en del opplysninger om Albert Jørgen Johan Andersen. Fant at han hadde reist over Trondheim havn flere ganger, og første gang med reisemål Moorhead Minn, Minnesota, USA. Han hadde og vært i Norge både i 1904 (da trolig for å besøke broren, min oldefar som døde kort tid etter) og i 1906, begge ganger med Minneapolis, Minnesota som retur-/reisemål. Det opplyses da at hans yrke ær, «Salonvært». Han benytter nå etternavnet Andersen - Klæboe. (Lyktes ikke nå, i å finne dette om «Emigrasjoner» for å legge ut linker. Det ser ut for at dette er fjerna eller ikke lagt ut igjen på Digitalarkivets nye web-sider. Forhåpentligvis bare midlertidig.)

I folketellinga for 1910, så befinner Albert seg på Nordø(y) i Dønnes kommune. Han opplyses der å hete Albert Klæboe og er gift med Inga Klæboe, født Pedersen opprinnelig fra Lurøy, (har funnet ut at hun egentlig het Ingeborg Marie Berg Pettersdatter (1882)). Om Albert opplyses det at han har vært maler og tapetserer med egen forretning, i Fosston, Minnesota. Han skal nå være flyttet hjem «hjemvendt Norsk-Amerikaner». Han og kona bor nå sammen med mora Petrine Eriksdatter, og broren Hartvik og hans familie. Link til folketellinga 1910;  https://www.digitalarkivet.no/census/person/pf01036908000508      

Dette er de siste opplysningene som eg har om Albert, og hans kone. Og lurer på hvordan det gjekk med han og familien. Om de ble i Norge, eller om de reiste tilbake senere?  Har tenkt på han som denne «onkelen Rølvåg» til farfar. Men får det ikke til å stemme ut fra det etternavnet som han begynte å benytte, og at han hadde gifta seg. Åtte år senere i 1918 gifta farfar seg, og bodde deretter på hans hjemsted med familien i 2-3 år før de flytta til farmors hjemsted, og burde da ha kjent mer til denne onkelen som og var hans «navnebror».

 

En mulig ukjent onkel som har emigrert til Amerika og benytta Rølvåg som etternavn?

I tilfelle må det være mormora Oline (Olina) Andersdatter som har fått en sønn etter å ha blitt enke i 1865. Da bosatt på Skaga i Herøy (senere Nordvik kommune), nå Dønna. Er det riktig at hun er født i 1819 så var hun på det tidspunktet 46 år. I folketellinga for 1865, opplyses hun å være født i 1824, det vil si 41 år. Hva som er riktig vet eg ikke, da eg ikke fant hennes fødsel/ dåp i kirkeboka. Årstallet 1819 har eg fra en slektsdatabase, «Frode sin slektside»  se link;  http://www.slekt.net/tng/getperson.php?personID=I73743&tree=1   Se link folketellinga 1864; https://www.digitalarkivet.no/census/person/pf01038358002141   denne viser Oline som enke og logerende sammen med sin 10 år gamle datter Oleanna.

Finner bare dattera (Olianna) i folketellinga for 1875 som tjener på stedet Sørvik(en). Om mora Oline er død eller kan ha flyttet vet eg ikke. Men kan ha gifta seg på nytt, flytta til en annen kommune/ kirke sogn. Og kanskje fått flere barn, som og kan være satt bort i likhet med eldste sønnen Anders Mathias. Som i 1875 viser seg å være gift og bosatt i Steigen. Et mulig nytt og yngre barn, som kan bo hos sin far og annen familie om Oline skulle være død på dette tidspunktet.

 

Dette ble kanskje mye på en gang, men føler at det er en viss sammenheng. Har prøvd å la den enkelte person (onkel) være i hvert sitt avsnitt for å gjøre det mer oversiktlig. Hadde og med en onkel til, nevnte Anders Mathias. Men han dukka som nevnt opp ved søk i folketellinger, og ær da trolig ikke aktuell som "den mulige ukjente onkelen".

Mvh

Asbjørn Nordøy

Endret av Asbjørn Nordøy

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Grethe Flood
1 time siden, Asbjørn Nordøy skrev:

Det opplyses da at hans yrke ær, «Salonvært». Han benytter nå etternavnet Andersen - Klæboe. (Lyktes ikke nå, i å finne dette om «Emigrasjoner» for å legge ut linker. Det ser ut for at dette er fjerna eller ikke lagt ut igjen på Digitalarkivets nye web-sider. Forhåpentligvis bare midlertidig.)

 

Emigrantmaterialet er ikke fjernet fra Digitalarkivet. Her er lenke til utvandring i 1904:

https://digitalarkivet.no/view/8/pe00000000156154

 

1906: https://digitalarkivet.no/view/8/pe00000000166712

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Grethe Flood
1 time siden, Asbjørn Nordøy skrev:

Link til kirkebok for Nesna, Utflyttede - Dønna sokn, nr.3/ 1885 - Flytter til Trondhjem

 

Linken viser til folketellingen 1875 - her er utflyttingen:

Nordland fylke, Dønna i Nesna, Ministerialbok nr. 835A03II (1881-1910), Utflyttede 1884-1886, Side 335
https://media.digitalarkivet.no/kb20060613040573
 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Asbjørn Nordøy

Hei!

Takk for retting av linker.

 

Sitat

Emigrantmaterialet er ikke fjernet fra Digitalarkivet. Her er lenke til utvandring i 1904:

https://digitalarkivet.no/view/8/pe00000000156154

 

1906: https://digitalarkivet.no/view/8/pe00000000166712

 

Fant ikke det gamle oppføringa som eg hadde funnet i tidligere versjon. Og det kan vel sies å være fjerna. Men kommet med i dette nye som er noe forandret fra tidligere, men har trolig med de samme opplysningene.

Fant for øvrig noe om emigranter over Trondheim havn, men fikk ikke opp noe innhold der og da. Var kanskje ikke gjort helt ferdig da eg var inne på dette emigrasjons materiellet.

 

Sitat

Linken viser til folketellingen 1875 - her er utflyttingen:

Nordland fylke, Dønna i Nesna, Ministerialbok nr. 835A03II (1881-1910), Utflyttede 1884-1886, Side 335
https://media.digitalarkivet.no/kb20060613040573

 

Hær har eg trolig vært litt for snar og glemt å kontrollere om det var riktig link, da eg nå ser at link til folketellinga er lagt ut 2 ganger. Og ikke den for utflytta personer som ble kopiert, eller som eg trodde ble kopiert.

 

Ellers så får eg håp at resten av linkene ble riktige!

 

Har ellers erfart at noen av de som emigrerte har skifta navn når de har kommet over og bosatt seg i USA/ Canada. Og at de derfor kan være vanskelig å finne. Denne Albert ser eg med litt overraskelse har begynt å benytte Klæboe (kanskje Kleboe der borte). Så vidt eg har lagt merke til så ær det bare broren Peter som har Klæbo som mellom-/ døpe navn.

Andre navn som senere ær blitt benytta til etternavn i denne slekta er Andersen og Berg (faren het Anders Berg Benjaminsen), foruten noen som benytta stedsnavnet Nordøy/ Nordø som min del av slekta.

 

Mvh

Asbjørn Nordøy

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Asbjørn Nordøy
Sitat

Her fant jeg Peter Andreas i f.t. 1885 for Trondheim:

https://digitalarkivet.no/census/person/pf01053300014229

 

Ja det er trolig rett person, både alder og fødested stemmer, men han har begynt å benytte døpe-/ mellom navnet Klæbo som etternavn.

 

Takk for hjelpa så langt!

 

Har selv foretatt et søk over emigrerte fra Trondheim, og fant følgende se link (som forhåpentligvis blir rett);   https://www.digitalarkivet.no/view/8/pe00000000092403

Han benytter nå bare Peter Klæbo, alderen stemmer nå i 1887 med at han er 22 år (født i 1865). Reise mål Lake Park, Minnesota. Har reist over to år før broren Albert.

Er spent på om det ær mulig å finne han i dokumenter i USA, og om han benytter Klæbo (uten æ) Klebo(e).

 

Mvh

Asbjørn Nordøy

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Grethe Flood

????

https://familysearch.org/ark:/61903/1:1:XCQC-L6X

 

Peter A Klabo

United States Census, 1930
Name Peter A Klabo
Event Type Census
Event Date 1930
Event Place Everett, Snohomish, Washington, United States
Gender Male
Age 64
Marital Status Married
Race White
Race (Original) White
Relationship to Head of Household Head
Relationship to Head of Household (Original) Head
Birth Year (Estimated) 1866
Birthplace Norway
Immigration Year 1888
Father's Birthplace Norway
Mother's Birthplace Norway
Sheet Letter B
Sheet Number 4
Household
Role
Sex
Age
Birthplace
Peter A Klabo Head M 64 Norway
Martha Klabo Wife F 65 Wisconsin
Patricia Vick Boarder F 59 Norway

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Grethe Flood

????

https://familysearch.org/ark:/61903/1:1:K9SD-5MP

 

Peter Klabo

United States Census, 1940
Name Peter Klabo
Event Type Census
Event Date 1940
Event Place Everett, Everett Election Precinct 28, Snohomish, Washington, United States
Gender Male
Age 74
Marital Status Married
Race (Original) White
Race White
Relationship to Head of Household (Original) Head
Relationship to Head of Household Head
Birthplace Norway
Birth Year (Estimated) 1866
Last Place of Residence Same House
Household
Role
Sex
Age
Birthplace
Peter Klabo Head M 74 Norway
Martha Klabo Wife F 74 Wisconsin

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Grethe Flood

https://familysearch.org/ark:/61903/1:1:MHJH-CLK

 

Name:    Peter A Klabo
Titles and Terms:    
Event Type:    Census
Event Date:    1920
Event Place:    Everett, Snohomish, Washington, United States
District:    ED 135
Gender:    Male
Age:    54
Marital Status:    Married
Race:    White
Race (Original):    White
Can Read:    Yes
Can Write:    Yes
Relationship to Head of Household:    Head
Relationship to Head of Household (Original):    Head
Own or Rent:    Own
Birth Year (Estimated):    1866
Birthplace:    Norway
Immigration Year:    1887
Father's Birthplace:    Norway
Mother's Birthplace:    Norway

Household    Role    Sex    Age    Birthplace
Peter A Klabo    Head    M    54    Norway
Martha Klabo    Wife    F    54    Wisconsin
Palmer S Klabo    Son    M    18    Washington

 

---------------------------------------------------------------------------------------

 

https://familysearch.org/ark:/61903/1:1:V9G6-3ML

 

Age:    72
Given Name:    Palmer
Middle Name:    
Surname:    Klabo
Name Suffix:    
Birth Date:    25 Jun 1901
State:    Washington
Last Place of Residence:    Marysville, Snohomish, Washington
Previous Residence Postal Code:    98270
Event Date:    Jun 1973

 

https://familysearch.org/ark:/61903/1:1:XCQC-LXM

Name:    Palmer S Klabo
Titles and Terms:    
Event Type:    Census
Event Date:    1930
Event Place:    Everett, Snohomish, Washington, United States
District:    ED 43
Gender:    Male
Age:    28
Marital Status:    Married
Race:    White
Race (Original):    White
Relationship to Head of Household:    Head
Relationship to Head of Household (Original):    Head
Birth Year (Estimated):    1902
Birthplace:    Washington
Immigration Year:    
Father's Birthplace:    Norway
Mother's Birthplace:    Wisconsin

Household    Role    Sex    Age    Birthplace
Palmer S Klabo    Head    M    28    Washington
Ada Klabo    Wife    F    24    Idaho
Colleen R Klabo    Daughter    F    4    Washington

 

Endret av Grethe Flood

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Grethe Flood
Grethe Flood

Her finner jeg Peter i 1900 - født august 1864:

 

Name:    Peter Klabo
Titles and Terms:    
Event Type:    Census
Event Year:    1900
Event Place:    Dog Fish Bay, Port Gamble, Port Madison, and Kingston Precincts, Kitsap, Washington, United States
District:    121
Gender:    Male
Age:    36
Marital Status:    Married
Race:    White
Race (Original):    W
Relationship to Head of Household:    Head
Relationship to Head of Household (Original):    Head
Number of Living Children:    
Years Married:    7
Birth Date:    Aug 1864
Birthplace:    Norway
Marriage Year (Estimated):    1893
Immigration Year:    1887
Father's Birthplace:    Norway
Mother's Birthplace:    Norway
Mother of how many children:    


Household    Role    Sex    Age    Birthplace
Peter Klabo    Head    M    36    Norway
Martha Klabo    Wife    F    35    Wisconsin
Alemeda Klabo    Daughter    F    2    Wisconsin

 

P A Klabo

mentioned in the record of Arthur Klabo
Name P A Klabo
gender Male
Wife Martha Olson
Son Arthur Klabo
Other information in the record of Arthur Klabo
from Washington Birth Records
Name Arthur Klabo
Event Type Birth
Event Date 04 Apr 1896
Event Place Everett, Snohomish, Washington, United States
Gender Male
Father's Name P A Klabo
Mother's Name Martha Olson

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Stine H Kvistad

Hei, her er vielsen på Ancestry, 

 

Fødested Norge (uspesifisert) far Anders Berg, mor Petrine Eriksen.

 

Name: Peter Andreas Klabo
Gender: Male
Event Type: Marriage
Birth Date: 1 Aug 1865
Birth Place: Norge
Marriage Date: 15 Oct 1892
Marriage Place: Tacoma, Washington, USA
Father: Anders Bery
Mother: Petrine Eavenson
Spouse:

Martha Olson

Father: Thorsten Olsen
Mother: Beret Knutsen
Church Name: Our Savior's Lutheran
Church Location: Bellingham, Washington

 

 

mvh Stine

Endret av Stine H Kvistad
fødested

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Asbjørn Nordøy

Hei!

 

Takk for hjelp så langt med farfars onkel Peter Andreas Klæbo Andersen, fra Nordø på Dønna. Vil tro at dette er rette personen som har begynt å benytte sitt døpe/ mellom navn som etternavn. Og som ble funnet først i Trondheim, i forbindelse med emigrering til USA, og deretter i USA fram til FT-1940 og opplysning om død/ begravelse.

Dette viser og at min familie på farfars side hadde og trolig har slekt i Amerika.

 

Tok noen sjekker via søk på Super Search, som gav samme resultat som Grethe hadde funnet.

For dattera Almeda fant eg på Family Search, opplysning om ekteskap med en Canadier som emigrerte til USA , Murray Gibbon Moulton. De fikk 2 sønner, der den ene var gift, og den yngste døde så sent som i 2015. Så langt ikke opplysning om barn av disse, og at slekta er videreført på den slektslinjen.

Martha og Peter, har tatt til seg en adoptivdatter Judith Klabo (1890), fant henne ved å gå inn på en folketelling.

 

Da eg la inn data i mitt slektstre på MyHeritage, så fikk eg etter hvert treff med andre slektstre, for etterkommere etter sønnen Palmer, og hans datter Colleen.

Mener at eg fikk treff med 3 forskjellige tre, der to av dem var noe begrensa i opplysninger. Mens det tredje ser ut for å være eid av en slektning, mulig datter til en 4.menning av meg, om eg har regna riktig i antall slektsledd. Alle i dette treet var imidlertid anonymisert og hadde bare etternavn. Skal prøve å få kontakt med henne som har dette treet, selv om min engelsk er dårlig så eg må oversette med Google.

Er litt spent på om noen i denne delen av slekta kan ha tatt MH's DNA-test, evt. andre lignende tester. Og at det kan dukke opp bekreftende opplysninger på slektskap etter hvert.

 

Nå er eg spent på om eg eller andre finner noe på Peter's yngre bror Albert. Og om han å kona ble i Norge, eller reiste tilbake til USA, å om det kan finnes barn og etterkommere etter dem.

 

Mvh

Asbjørn Nordøy

Endret av Asbjørn Nordøy

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Stine H Kvistad

Hei, Albert og Ingeborg flyttet tilbake til Fosston i 1911

 

https://www.findagrave.com/cgi-bin/fg.cgi?page=gr&GSln=clabo&GSfn=albert&GSbyrel=all&GSdyrel=all&GSob=n&GRid=58209258&df=all&

 

Ingeborg

https://www.findagrave.com/cgi-bin/fg.cgi?page=gr&GSln=Clabo&GSiman=1&GScty=74032&GRid=58209263&

NAME: Albert Clabo

SPOUSE: Ingeborg Clabo

BIRTH: abt 1872 - Norway

ARRIVAL: 1888

RESIDENCE: 1910 - Fosston, Polk, Minnesota

 

NAME: Albert Clabo

SPOUSE: Ingebor Clabo

BIRTH: abt 1873 - Norway

ARRIVAL: 1890

RESIDENCE: 1920 - Rosebud, Polk, Minnesota

 

NAME: Albert Clabo

BIRTH: abt 1872 - Norway

RESIDENCE: 1930 - Brandsvold, Polk, Minnesota

NAME: Albert Clabo

SPOUSE: Inga Clabo

BIRTH: abt 1872 - Norway

RESIDENCE: 1935 - Fosston, Polk, Minnesota

RESIDENCE: Fosston, Polk, Minnesota

 

Given NameAlbert A.

SurnameClabo

Last Place of ResidenceFosston, Minn. U.S.A.

Event Date30 Jul 1911

Age39y

NationalityNorway, Scand.

Departure PortLiverpool

Arrival PortNew York

GenderMale

Marital StatusM

Ship NameCeltic

 

Name Inga Clabo
Event Type Death
Event Date 28 Apr 1958
Event Place Polk, Minnesota
Birth Date 01 Mar 1882
Mother's Maiden Name Pederson
Born in Minnesota N

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Asbjørn Nordøy
Sitat

Hei, Albert og Ingeborg flyttet tilbake til Fosston i 1911

 

Hei!

Takk for opplysningene.

Var tidligere å søkte på Super Search, men uten resultat etter 1910. Fant noe opplysning før dette året. Tenkte ikke på å benytte C i stedet for K i navnet, noe eg har erfart tidligere har vært benytta for andre norske emigranter.

Hadde en mistanke om at de kunne vær flytta tilbake, etter kanskje ikke å ha funnet seg helt til rette igjen i gamlelandet.

 

Mvh

Asbjørn Nordøy

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Stine H Kvistad

Hei, 

 

Jeg brukte ikke etternavn i søket. 

Men fant dette: Fosston is a city in Polk County, Minnesota

 

Jeg bruker Ancestry, men dette bør vel dukke opp på Familysearch

Søkte på Albert f 1872 in Norway, bodde i Polk County, Minnestota, og følger med på konas fornavn eller alder/initial, eventuelle barn og deres etternavn. Da dukket de opp

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Asbjørn Nordøy
Sitat

Jeg brukte ikke etternavn i søket. 

Men fant dette: Fosston is a city in Polk County, Minnesota

 

Jeg bruker Ancestry, men dette bør vel dukke opp på Familysearch

Søkte på Albert f 1872 in Norway, bodde i Polk County, Minnestota, og følger med på konas fornavn eller alder/initial, eventuelle barn og deres etternavn. Da dukket de opp

 

Eg har prøvd søk på Super Search, og fikk opp folketellingene fra 1910 - 20 - 30 - 40, og ankomst til Ellis Island i 1911. Men ingenting der om dødsfall ved mine søk, heller ikke noe om når Albert og Ingeborg gifta seg.

 

Sitat

 

Hær har du funnet det som eg var mest interessert i nå angående Albert, å finne ut når han døde.

Samtidig så dukka det opp et navn som gjorde meg litt nysgjerrig, ei Olga Clabo i tillegg til Albert og Inga (Ingeborg).

Ser at denne Olga har samme adresse som de andre, men det betyr kanskje ikke noe, og det kan være andre med samme etter-navn i området dær og ingen datter av dem.

 

Ser ingen barn oppført i folketellingene, som er utført med 10 års mellomrom. I tilfelle de fikk et barn, så må det ha skjedd mellom disse årene, og noen som eventuelt har dødd ung.

Ser og at hun er oppført uten fødsels- og døds dato, og oppfatta at det var en "umerka stein". Etter som bosteds adressen er den samme som for Ingeborg og Albert, så lurer eg på om hun kunne ha vært dødsfødt.

Ser man på flere med samme navn i staten Washington, så har alle de andre annerledes adresser.

 

Får bare si takk for det dere har klart å finne fram av opplysninger så langt.

 

Mvh

Asbjørn Nordøy

Endret av Asbjørn Nordøy
Tilleggs opplysning til kommentar

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.