Gå til innhold
Arkivverket
Ivar Jørstad

Bjelkehogging

Recommended Posts

Ivar Jørstad

Hei!

Jeg er student ved NTNU i tradisjonelt bygghåndverk og søker stoff om bjelkehogging og virksomhet tilknyttet dette, særlig i Drammensvassdraget, men også ellers i Sør-Norge. Det kan vær beretninger om virksomheten og de som drev med det. Og opptegnelser over mengder, akkorder, betaling, verktøy, dimensjoner og lignende. Og det kan være steder der det ble utført, transporten, eksporten, lover og regler fra myndigheter osv. Gjerne også bilder eller malerier. Alt omkring dette er interessant.  

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Statsarkivet i Kongsberg (SAKO)

Til: Ivar Jørstad

Opplysninger om bjelkehugging og bjelkehuggere vil kunne finnes spredt i flere typer arkiver. Du kan søke på yrke i folketellingene (eks. bjelke*) og få treff på hvem som utførte dette arbeidet (www.digitalarkivet.no eller www.rhd.uit.no). Det vil også kunne finnes opplysninger om eksport med mer i relevant litteratur (eks. http://www.nb.no/nbsok/nb/306ce0c6d47ece9144752061bb4e630c?index=76#0. Ved søk i www.nb.no på "bjelkehugger" får du treff på mange avisnotiser med mer.
Arkivet etter Drammensvassdragets fellesfløtningsforening finnes i Riksarkivet http://www.arkivportalen.no/side/arkiv/detaljer?arkivId=no-a1450-01000000006331, men det er ukjent for oss om dette kan inneholde for eksempel kontrakter med bjelkehuggere.

Vennlig hilsen
Statsarkivet i Kongsberg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.