Gå til innhold
Arkivverket
Ivar Moe

Litt på kanten - Trollpikkdiktet av Arne Torget.

Recommended Posts

Ivar Moe

Troll.PNG

Endret av Ivar Moe

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ivar Moe

Tanken min her går på gamle ting/minnesmerker. Vi har ikke så mye slikt i Norge som i andre land. Fjell/fjord/foss/osv er en slekts-arv. Noe ødelegger vi/staten, legger det i rør, bebygger etc. Andre ting ødelegger vandaler og likesinnede. Hvem som er verstingen skal ikke jeg ta stilling til. Men trist det må være slik.

 

Mvh

Ivar

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Torbjørn Igelkjøn

Men så er det også slik at ein vil ha ein jobb å gå til, vegar å køyre på, hus til å bu i, lys i LED-pærene, kle på kroppen, mat på bordet, og dessutan allslags elektroniske dingsar og duppedittar. Naturen rundt oss er full av ressursar som må utnyttast for å få til alt dette. Det er ikkje rettferdig dersom me som bur i eit av verdas beste land å bu i skal seie nei til utnytting av vår natur for å skaffe råvarer til elektronikken me brukar, slik at gruvedrifta i staden føregår i eit land langt vekke med lågare krav til miljøvern, arbeidsmiljø eller arbeidarrettar. Då er det faktisk betre at gruvedrifta skjer her heime på grunnlag av demokratisk fatta vedtak, på ein mest mogeleg skånsam måte for miljøet og under skikkelege arbeidsforhold.

 

Eg meiner det er stor skilnad på naturinngrep som er "naudsynte" og reint hærverk, slik som denne "pikken". Men det er absolutt tankevekkande når naturen rundt oss blir øydelagd av alle inngrepa.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.