Gå til innhold
Arkivverket
Geir ove andersson

Sigiller

Recommended Posts

Geir ove andersson

Hei.

 

jeg  har ved ledige stunder drevet litt gårds historie. bor på gården lyng på verdal trøndelag. Å er tilbake på slutten av 1200 tallet, en baron pål sure kjøper halve gården lyng. Etter han var ledman til Håkon håkonsen.  han kjøpte gården etter håkons død.   Har sett flere antydninger omhan bar våpen skjoldet fransk lilje med to kroner over. Å I såfall er det hans gravstein som er utstilt I krypten I nidarosdomen. Men greier ikke å finne ut om dette er sansyneligvis eller oppspinn. Var I kontakt med øystein ekrol  for en stund siden men han sytes teorien var interesan men kunne ikke hjelpe meg. Så har du noe opplysninger som kan hjelpe meg? Men har fakta opplysninger, om audun vikleiksson sviger sønnen til pål sure som arver lyng har våpenskjold fransk lilje med ett krone over

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Seksjon for brukertjenester

Boka Norske sigiller fra Middelalderen, bd. I, Verdslige sigiller inntil år 1400 gir en oversikt over alle kjente norske verdslige segl. Vi kan ikke se at Pål Sure fins her, derimot er hans svigersønn Audun Vigleiksson representert.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Geir ove andersson

Hei. Å takk for svar, er vel vanskelig å finne ut noe som helst så lang tilbake. Men er inerisert I alt av opplysninger om audun vigleiksson og pål sure, har lest litt I sagan til Håkon håkonsen. Om pål sure som er I Skottland å forhandler med skottekongen. Å historisk interesert som jeg er har jeg laga meg dør omramming med våpen skjoldene til brødrene audun å bård vikleiksson. På gården lyng på stiklestad.

2017-09-01 11.15.54.png

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.